Aleksandar Petrović novi trener Cedevite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Petrović (53) vratio se za kormilo Cedevite, naslijedivši Božidara Maljkovića, koji je prošlog tjedna iznenada i bez objašnjenja napustio klub.

Petrović je danas predstavljen javnosti kao novi trener jedinoga hrvatskog euroligaša, ali novinarima nije priopćio trajanje ugovora sa Cedevitom.

"S ugovorom se nećemo zamarati u ovom trenutku, brzo smo se dogovorili jer me Cedevita tražila, a ja sam bio slobodan. Imperativ kluba mora biti prolazak u TOP 16 u Euroligi i držim da imamo objektivne šanse da budemo četvrti u skupini", kazao je Petrović, kojemu je to drugi trenerski mandat u Cedeviti, koju je u sezoni 2010./2011. vodio do Final Foura Eurokupa i finala prvenstva Hrvatske. Iz kluba je otišao u lipnju 2011., ali je zadržao dobre odnose sa vlasnikom Cedevite Emilom Tedeschijem.

Petrović je od veljače ove godine izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali zahvaljujući dogovoru sa BiH savezom moći će obavljati obje funkcije, trenersku u Cedeviti i izborničku u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Petrović je u trenerskoj karijeri dva puta bio izbornik hrvatske reprezentacije, na EP 1995. vodio je reprezentaciju do brončane medalje, a nacionalna momčad bila je pod njegovim kormilom i od 1999. do 2001. U Hrvatskoj je trenirao Cibonu, Zadar i Cedevitu, u Španjolskoj je vodio seviljski San Fernando, Caprabo iz Lleide, a u Italiji Carifac iz Fabriana, te Euroridu iz Scafatija. (Hina/Snimio Nenad Dugi/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter