Aleksandar Kneževic vraca se na Haiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandar Kneževic, volonter labinskog društva Crvenog križa koji je u veljaci i ožujku sudjelovao u humanitarnoj misiji na potresom pogodenom Haitiju, u cetvrtak putuje u Berlin da bi se pridružio njemackoj ekipi Crvenog križa koja ce Haicanima pomagati sljedecih mjesec dana.

Humanitarci ce biti stacionirani u poljskoj bolnici podignutoj na nogometnom stadionu u središtu grada Carepoura, a radit ce na procišcavanju vode i promicanju higijenskih navika te poducavanju haicanskih volontera CK-a o nacinu korištenja opreme za proizvodnju pitke vode i poboljšanje sanitarnih uvjeta.

Svoj povratak na Haiti Kneževic nije htio komentirati s obrazloženjem da ne smije davati izjave bez prethodne konzultacije s Hrvatskim crvenim križem. Uz njega ce u njemackoj ekipi sudjelovati i Jasminko Kranjcec iz Ivanic grada, a Aljoša Radišic iz Rijeke pridružit ce se austrijskoj ekipi.

Na Haitiju je do sada boravilo cetvero predstavnika Hrvatskog CK-a, a medu njima je Sanja Faraguna iz Labina, koja je skupa s Kneževicem sudjelovala u austrijskom timu volontera.


Podijeli: Facebook Twiter