Alecova cežnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumica Jessica Lange u svom filmskom opusu ima brojne hvaljene uloge za koje je dobila i nagrade, a na nedavno održanom 61. izdanju Primetime Emmy Awardsa nagradena je, dakako, Emmyjem za interpretaciju ostvarenu u filmu "Grey Gardens". Tom prigodom kolega glumac Alec Baldwin nije joj mogao odoljeti i javno joj je pokazao koliko mu je privlacna. Neki bi rekli da su u pitanju glumacke "sirove strasti" koje datiraju još iz davne 1992. godine kad su Lange i Baldwin debitirali na Broadwayu na kazališnim daskama u drami Tennesseja Williamsa "Tramvaj zvan cežnja". Cini se da je Alec, sudeci po njegovoj vrucoj reakciji, cekao dugi niz godina da udovolji cežnji za Jessicom koju je potom javno "konzumirao".

Lange, koju mnogi pamte po ulozi koju je u mladim danima odigrala kao ljepotica u filmu "King Kong", a potom kao fatalnu ženu preljubnicu u celuloidnom naslovu "Poštar uvijek zvoni dvaput", prije desetak godina boravila je i na našim prostorima, tocnije u Puli, gdje je s Anthonyjem Hopkinsom snimala dio filmske drame "Tit".

Rodena je 20. travnja 1949. Prije negoli se posvetila glumi kratko je studirala umjetnost na University of Minnesota. Nakon toga otišla je u Pariz gdje se posvetila studiju mime. Godine 1973. vratila se New York City i pocela pohadati satove glume. U meduvremenu je radila kao konobarica i manekenka za modnu agenciju Wilhelmina Models. Pocela je filmsku karijeru unatoc tome što joj prvotne kritike za "King Konga" nisu bile naklonjene. Godine 1970. udala se za fotografa Pacoa Grandea. Brak je potrajao do 1981. godine. Nakon razvoda pocela je živjeti s glumcem i piscem Samom Shepardom. Ima troje djece - Aleksandru, rodenu 1981. iz kratke veze s baletanom i glumcem Mikhailom Baryshnikovim te Hannah Jane rodenu 1985. i Walkera Samuela rodenog 1987. sa Samom Shepardom. Lange je poput brojnih svojih kolegica posvecena i humanitarnom radu - ambasadorica je dobre volje UNICEF-a.


Podijeli: Facebook Twiter