Aldo Kantaruti novi predsjednik BK Pula


Aldo zamijenio Alda, takav bi mogao biti zaključak redovne godišnje i izborne skupštine Boksačkog kluba Pula na kojoj je za predsjednika izabran Aldo Kantaruti koji je na toj funkciji zamijenio Alda Buršića. Skupština je održana u Domu sportova "Mate Parlov", od 31 redovnog člana prisutno je bilo njih 22 čime su sve donesene odluke, koje su bile jednoglasne, automatski postale i pravovaljane. Ona najvažnija, izbor čovjeka koji će naredne četiri godine predvoditi klub, donesena je bez pretjerane rasprave, jer Kantaruti nije imao protukandidata s kojim bi se upustio u borbu za predsjedničku fotelju.

- Zahvaljujem svima na povjerenju koje ste mi ukazali i bit će mi velika čast obnašati ulogu predsjednika kluba koji je dao toliko šampiona na čelu s najvećim od svih, Matom Parlovom. Nadam se da vas neću iznevjeriti i obećavam da ću pomagati koliko je to u mojoj moći da sve ono što zacrtamo i ostvarimo. S te se strane ništa neće promijeniti jer sam pomagao i dosad, a nastavit ću tako i u budućnosti, i dalje ću biti pri ruci boksačima i s moje strane im olakšati bavljenje ovom plemenitom vještinom - rekao je u svom prvom obraćanju novi predsjednik Aldo Kantaruti, ujedno i član NO hotela Pula, novog sponzora pulskih boksača.

Dugo godina već traje ljubav između BK Pula i Alda Kantarutija, čovjeka koji je mnogima poznat i kao najbolji prijatelj najvećeg hrvatskog boksača svih vremena, legendarnog Mate Parlova.

- Bili smo prijatelji 40 godina, zajedno smo obišli cijeli svijet i ostali smo zajedno do posljednjeg dana, do posljednje minute. Oduvijek sam volio ovaj sport, zavolio sam ga od malena, još tamo negdje 1957. godine kad sam počeo trenirati u klubu i mogu slobodno reći da ga otad nisam napustio - zaključio je Kantaruti.

Novi Upravni odbor ima sedam članova i čine ga, uz predsjednika Kantarutija, Aldo Buršić, Pero Tadić, Ivica Butorac, Anton Kliman, Radoslav Vujović i Leo Buić. (I. CEROVAC, Snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter