Album Amy Winehouse na vrhu top lista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri mjeseca nakon tragicne smrti Amy Winehouse, njezin postumno objavljeni album na vrhu je top lista u Velikoj Britaniji.

Na albumu "Lioness: Hidden Treasures" nalazi se 12 pjesama i alternativnih verzija nekih Amynih pjesama.

Dugogodišinji producenti talentirane i prerano preminule pjevacice, Salaam Remi i Mark Ronson uložili su puno vremena preslušavajuci Amyne stare snimke, nakon cega su od njih napravili kompilaciju.

Medu pjesmama na albumu je i "Body and Soul", duet što ga je pjevacica snimila s legandarnim Tonyjem Benettom, ujedno i njezina posljednja snimljena pjesma, prenosi CNN.

Glasnogovornik izdavacke glazbene kuce HMV Gennaro Castaldo rekao je da su Amyni fanovi s nestrpljenjem ocekivali izlazak albuma.

"Ocekivali smo i da album odmah stigne na vrh top ljestvica, no ovakvoj prodaji uistinu se nismo nadali. To je znak da je Amyna glazba i dalje prirasla srcu njezinih mnogobrojnih obožavatelja", kazao je. Jednak uspjeh postigli su i postumno izdani albumi zvijezda poput Michaela Jacksona, Franka Sinatre i Eve Cassidy.

Paul Stokes, zamjenik urednika glazbenog casopisa "Q" rekao je kako postumno objavljivanje albuma bilo kojeg izvodaca predstavlja odredeni rizik za izdavaca, no istodobno može omoguciti nov uvid u umjetnikov talent s obzirom na to da se cesto radi o najboljim i najkvalitetnijim verzijama pjesama koje oni ostave za sobom.


Podijeli: Facebook Twiter