Albino Rojnic dvostruki pobjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavljanjem i ocjenjivanjem devet bijelih i osam crnih vina iz podruma vinara Mjesnog odbora Barban u cetvrtak je otvorena ovogodišnja, cetvrta po redu, Smotra vina opcine Barban. Clan ocjenjivacke komisije Milio Bulic istaknuo je da su vina ocjenjivana na osnovu boje, okusa, mirisa i bistroce, a natjecale su se pretežno malvazije i miješana crna vina.



"Drago nam je da se vec ove godine primijeti da je veci angažman poljoprivredne udruge Agronova u savjetovanju i educiranju potaknuo vinare da svojim proizvodima pristupe s vecom odgovornošcu, što je rezultiralo i vecom kvalitetom vina. Napredak se posebno vidi u bijelim vinima, što je za svaku pohvalu buduci da je Barbanština inace karakteristicna i zapažena po crnim vinima. S druge strane, vidi se da vinari i dalje u najvecoj mjeri za vino koriste drvene bacve od kojih neke i nisu najbolje kvalitete ili se o njima ne vodi adekvatna briga, što bi u konacnici moglo pokvariti vino", rekao je Bulic.

Troclana komisija odlucila je dati 18 od maksimalnih 20 bodova bijelom vinu Albina Rojnica, koji je ujedno dobio i zlatnu plaketu za crno vino, postavši tako pobjednik veceri. Srebrne plakete dobili su Stanko Kancelar za bijelo i Matija Poljak za crno vino, dok su broncane plakete dodijeljene bijelom vinu Branka Blažine i crnom vinu Bruna Kožljana. Druga vecer smotre održava se danas u 19 sati u društvenom domu Puntera gdje ce se kušati i ocjenjivati vina ovog Mjesnog odbora.


Podijeli: Facebook Twiter