Albanski i u medulinskoj školi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dopunsku nastavu na albanskom jeziku u osnovnoj školi Dr. Mate Demarina u Medulinu pohadat ce 24 osnovnoškolaca u dvije grupe po dva sata tjedno. Nastava ce se odvijati cetvrtkom od 16.30 do 18 sati te od 18.15 do 19.45 sati.

Rijec je o novom dopunskom sadržaju koji vec postoji u pulskoj školi Centar, a svecanom predstavljanju nastave na albanskom jeziku nazocili su prekjucer ucenici i roditelji te predstavnici Zajednice Albanaca opcine Medulin i grada Pule.

Predsjednik medulinske Zajednice Albanaca Frok Lekaj zahvalio je ravnateljici Bruni Kuharic- Milovan na pomoci i podršci te predsjedniku pulske zajednice Selimu Mulliqi i dopredsjednici Meriti Hoxha na suradnji koja je dovela do otvaranja dopunske nastave u školi.

- Ovo je povijesni dan za vas koji živite u opcini Medulin i za sve nas u Istri. Mnogima od nas je domovina Hrvatska, a albanski jezik obiteljska tradicija. Ucinimo ovu školu gnijezdom kulture i tolerancije koje cemo iskoristiti za što bolju integraciju u društvo, rekla je uciteljica Florina Lumezi.


Podijeli: Facebook Twiter