Albanska manjina jedan od kotaca turizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Intoniranjem albanske i hrvatske himne te pozdravima uzvanika i organizatora u subotu je u hotelu Brioni u Puli svecano obilježena prva godina rada dopunske škole na albanskom jeziku koja djeluje u sklopu pulske Osnovne škole Centar i medulinske Dr. Mate Demarina.

Ucenici albanske nacionalnosti koji žive na Puljštini svakog petka popodne u školi Centar imaju jedan školski sat nastave na materinjem albanskom jeziku koji vodi profesorica Floriana Lumezi.

Dožupanica Viviana Benussi zahvalila je cijeloj zajednici Albanaca za doprinos koji daje u ocuvanju multikulturalnosti i tolerancije u županiji, a pulski dogradonacelnik Fabrizio Radin porucio da su Albanci ponosni na ono što su posljednjih godinu dana ucinili.

Medulinski nacelnik Goran Buic kazao je, pak, da je albanska manjina u Medulinu jedan od kotaca koji pokrecu turizam u regiji. Buic je istaknuo da su svojim požrtvovnim radom u turizmu ucinili od te opcine jednu od vodecih turistickih odredišta u Hrvatskoj.

Svecanosti su prisustvovali i zamjenik veleposlanika Republike Kosovo u RH Urtak Hamiti, njegov makedonski kolega Rexhep Saliu, misionar albanske katolicke misije u RH don Albert Krista, predsjednik Unije Albanaca Hrvatske Ton Marku, njegov zamjenik Idris Sulejmani i mnogi drugi. Kao predstavnik organizatora, Zajednice Albanaca Istre, prisutnima su zahvalili Selim Mulliqi i Frok Lekaj. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter