Albanež: Smijenili Jukopilu, izabrali Lorencina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik medulinskog vijeca Darko Lorencin (IDS) moguci je i novi predsjednik Skupštine Albaneža nakon što je za njega na sjednici Skupštine opcinskog komunalca u utorak glasalo devet skupštinara.

Na prijedlog SDP-a smijenjen je Emil Jukopila (nositelj Nezavisne liste), koji je na tu funkciju stupio prije nepuna dva mjeseca, te je umjesto njega izabran Lorencin. Zanimljivo, Lorencin uopce nije prisustvovao sjednici!

Je li moguce postaviti nekoga na funkciju u Albanežu bez njegova znanja, upitali smo Ratka Lorencina, koji je u utorak nakon Jukopiline smjene vodio sjednicu. Odgovorio nam je da u poslovniku nije definirano treba li osoba koju se predlaže na neku funkciju biti prisutna ili ne.

Lorencin nam u telefonskom razgovoru nije ni potvrdio ni negirao prihvaca li funkciju, vec je najavio da ce više toga biti poznato nakon sjednice Predsjedništva IDS-a s temom Albanež koja ce biti uskoro sazvana.

Davor Zoricic
(Nezavisna lista Emila Jukopile) podnio je na sjednici Skupštine ostavku na mjesto clana Nadzornog odbora Albaneža, a umjesto njega izabran je Igor Lorencin (HDZ). Potom su Goran Žmak (IDS) te nezavisni s Jukopiline liste Davor Zoricic, Alen Bernobic i Jukopila napustili sjednicu.

"Ne mogu više podnijeti da se Albanež bavi samo sobom, a Jadranski projekt i ostale važne stvari stoje. Neposredan povod ostavci je to što je unutar mjesec i pol dana postavljen pa smijenjen predsjednik Skupštine. To je neozbiljno!

Nemam obraza prema biracima ostati u NO-u. Revoltiran sam jer je stanje odvodnje u opcini katastrofalno, a Jadranski projekt je usporen, ako ne i zaustavljen", obrazložio je ostavku Zoricic. Odluku o smjeni Jukopila nije htio komentirati, vec je samo porucio da ce se javnosti obratiti pisanim priopcenjem sljedeceg tjedna.

Zamjenik predsjednika Skupštine Albaneža ostaje Ratko Lorencin, a u NO-u su uz novoizabranog Igora Lorencina i dalje Goran Žmak, Goran Buic i Damir Kauzlaric te Vladimir Periša kao predstavnik radnika.


Podijeli: Facebook Twiter