Albanež ima dva direktora!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavak trakavice oko medulinskog komunalnog poduzeca Albanež, koja je pocela smjenama u tvrtki odlukom nacelnika Gorana Buica pocetkom tjedna, navodi na zakljucak da ta tvrtka sad ima - dva direktora, dva nadzorna odbora i dvije skupštine. Da je tako, potvrdili su nam razgovori u petak sa "starima i novima" u Albanežu, jer i jedni i drugi tvrde da su baš oni na celu firme. Kad govorimo o jednima i drugima, kažimo da su u pitanju politicke opcije s IDS-om i nezavisnom listom Emila Jukopile s jedne te nezavisnim listama Gorana Buica i Vladimira Periše s druge strane.

Smijenjeni Igor Felker ne priznaje odluku o otkazu ugovora o radu, koju mu je u petak osobno urucio nacelnik Goran Buic, te odgada primopredaju dužnosti novom direktoru Dragi Brulcu. Naime, Felker smatra da otkaz nije u skladu sa zakonom.

"Proslijedio sam urucene dokumente dosadašnjem nadzornom odboru i skupštini Albaneža. Kad se na toj razini definiraju odgovornosti, doci ce i do primopredaje dužnosti. Do tada se moram držati zakona i nemam pravo išta što pripada Albanežu ustupati nepoznatim osobama, a to su trenutno Drago Brulc i Goran Buic, jer na Trgovackom sudu nema pisanog traga o promjenama u odboru i upravi. Buicu sam napomenuo da krši zakon, tako da kasnije ne može reci da toga nije bio svjestan. Na primopredaju cu pristati kad budem siguran da je sve u skladu sa zakonom", rekao je Felker.

Na pitanje što ce biti s placama radnika i blokiranim racunom, ciju je blokadu sam naložio dan nakon smjene, ne bi li navodno zaštitio poslovanje Albaneža, Felker je rekao da takva situacija vjerojatno nece još dugo trajati i da ce place biti isplacene. Skupštinu "starog" Albaneža najavio je za ponedjeljak predsjednik Opcinskog vijeca Darko Lorencin (IDS) buduci da je, po njegovim rijecima, može sazvati samo to tijelo, a ne nacelnik.

Što Buic planira poduzeti po pitanju najavljene Lorencinove sjednice skupštine? "Sastanak skupštine održan je u utorak, a ovo što se saziva u ponedjeljak nije zasjedanje skupštine. Zakon to ne priznaje jer je izmijenjen osnivacki akt Albaneža i sve je to poslano Trgovackom sudu", tvrdi Buic.


Podijeli: Facebook Twiter