Albanež financijski oštecen?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li medulinsko komunalno poduzece Albanež financijski ošteceno i jesu li za to krivi bivši direktor Drago Brulc i rukovoditelj tehnickih poslova Vladimir Periša, pitanje je koje je kaznenom prijavom Opcinskom državnom odvjetništvu protiv Brulca i Periše potegnuo opcinski vijecnik Goran Žmak, clan Nadzornog odbora u spomenutom komunalcu.

Prijavu temelji na sumnji na kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja, odnosno, kako navodi, pogodovanju odredenim strankama i oštecenju komunalca.

- Uvidom u rješenja za placanje naknade za prikljucenje na kanalizaciju uocio sam nepravilnosti i podnio kaznenu prijavu za dva predmeta prema kojima je Albanež oštecen za najmanje 130 tisuca kuna, kaže Žmak.

Pojašnjava da je u jednom predmetu izdano rješenje za naknadu u iznosu od 70 umjesto 152 tisuce kuna jer se obracun obavljao prema broju smještajnih jedinica, a ne površini objekta, kako je propisano odlukom o uvjetima prikljucenja na sustav odvodnje i procišcavanje otpadnih voda.

- Obracun je izradio Vladimir Periša, a potpisao ga je Drago Brulc. U drugom predmetu naplaceno je sedam umjesto 56 tisuca kuna jer je za zgradu s osam stanova naplacena naknada samo za jedan stan iako je cijela zgrada prikljucena na kanalizaciju, kaže Žmak.

Periša demantira sve navedeno jer je, kaže, u prvom slucaju vlasnik nekretnine turisticke namjene objekt u meduvremenu etažirao te mu se nije moglo izdati rješenje za naplatu naknade po površini objekta, vec po broju smještajnih jedinica.

- U drugom slucaju nitko osim vlasnika zgrade i jednog stana nije tražio izdavanje rješenja za naknadu za kanalizacijski prikljucak. Stoga smo ih mi izdali po službenoj dužnosti, i to za preostalih sedam, iako, koliko znam, taj dio Medulina nije spojen na kanalizaciju pa vlasnici stanova nisu bili dužni tražiti izdavanje rješenja, kaže Periša pobijajuci navode da je izdano samo jedno rješenje. U razgovoru nam je naveo poimence kome su izdana.


Podijeli: Facebook Twiter