Albanci za Flega i Miletića

Miletić i Flego s predstavnicima albanske manjine (D. MEMEDOVIĆ)
Miletić i Flego s predstavnicima albanske manjine (D. MEMEDOVIĆ)

Istarski Albanci na predstojećim lokalnim izborima podržat će IDS i kandidate Valtera Flega za župana te Borisa Miletića za pulskog gradonačelnika. Obznanili su to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Istri Idriz Sulejmani i predsjednik Zajednice Albanaca Istarske županije Jozef Kajtazi.

- Izuzetno mi je drago da danas imam podršku i albanske zajednice. Albanska manjina pridružuje se i ostalim nacionalnim zajednicama koje podržavaju moju kandidaturu i tim činom pokazujemo ono što Istra jest - multikulturalna regija koja živi toleranciju. Radujem se što ćemo zajedno unaprjeđivati i graditi mostove suradnje, zaključio je Valter Flego i naglasio da su manjine naše bogatstvo.

- Svi znamo da je Pula multikulturalan grad koji posebno njeguje svoje temeljne vrijednosti poput tolerancije i suživota. Veseli me da, uz podršku i drugih nacionalnih manjina koje žive i rade u Puli, imamo i otvorenu podršku Zajednice Albanaca, rekao je Miletić. Dodao je da će se u naredne četiri godine zalagati za još bolju zajedničku suradnju, rekao je Miletić.

- Većinom glasova odlučili smo da ćemo na ovim izborima našu stopostotnu podršku dati kandidatu za župana Valteru Flegu i kandidatu za gradonačelnika Pule Borisu Miletiću. U narednom mandatnom razdoblju našu ćemo suradnju, uvjeren sam, dići na još višu razinu. I na ovim izborima, albanska nacionalna manjina ima svog predstavnika na listi za županijsku skupštinu, poručio je Sulejmani. (C. B. G.)

Flego predao kandidaturu za župana
U 14.30 sati Valter Flego je s koalicijskim partnerima predao Županijskom izbornom povjerenstvu liste kandidata za župana i Skupštinu Istarske županije. U više je fascikala predao, kako je izjavio, 14.571 potpis. Flego je zahvalio svima koji su svojim potpisom poduprli njegovu kandidaturu za župana. Zahvalio je i svima koji su dalu podršku zajedničkoj listi na kojoj su: "Članovi IDS-a, HNS-a, Zelenih, Istarske stranke umirovljenika, predstavnici manjinskih zajednica Talijani, Albanci, te predstavnik Bošnjaka, a uz njih za župana podršku su mi dali BDSH i HSS. Ovime hoću reći da ću biti župan svih građana Istre i da ću koordinirati razvoj lokalnih sredina, ali i biti posrednik između javnog i privatnog sektora Na našoj listi koju, smo upravo predali, ima 47 posto žena, mladih i pripadnika nacionalnih zajednica. Lista je složena tako da su na njoj ljudi iz različitih dijelova Istre i to zato jer je meni svaki dio Istre izuzetno važan. Ta je lista presjek života u našoj Istri i očekujem da će građani prepoznati snagu argumenta o kojima govorim." (M. R.)    


Podijeli: Facebook Twiter