Albanci pokušali ilegalno prijeći državnu granicu

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Albanski državljanin u dobi od 58 godina predan je pritvorskom nadzorniku PU istarske, a četvorica njegovih sunarodnjaka u dobi od 27, 26, 20 i 18 godina su po dovršetku kriminalističkog istraživanja bujske policije protjerana na godinu dana i prisilno udaljena iz Republike Hrvatske.

Naime, 58-godišnjak je osumnjičen da je po prethodnom dogovoru o nezakonitom prelasku državne granice, 2. veljače krenuo iz Albanije s četvoricom mlađih sunarodnjaka te ih je sutradan dovezao do mjesnog groblja u Kaštelu i pokazao im put kojim će nezakonito prijeći u Sloveniju. On ih je trebao pričekati u Sloveniji da bi zajedno nastavili put do Italije. Četvorica državljana Albanije pješačila su šumom prema Sloveniji, ali su ih zatekli policajci.

Pedesetosmogodišnjak je pak uspio pobjeći i to čak na područje Dubrovačko-neretvanske županije gdje je i uhićen.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj 58-godišnjak je u srijedu poslijepodne predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, a četvorica državljana Albanije su izgnana. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter