Alarm iz trgovine otjerao pljačkaše bankomata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neuspjeli pokušaj dizanja u zrak bankomata OTP banke dogodio se u noći sa četvrtka na petak oko 3.30 sati u Ulici Munida u Medulinu. Prema neslužbenim informacijama policija kriminalistički istražuje jednu osobu iz Pule, no nisu nam mogli iznijeti više detalja.

Prije nego su razbojnici pokušali običnom kuhinjskom plinskom bocom dići bankomat u zrak, pokušali su provaliti u susjednu trgovinu Stanić. Lopove je u naumu osujetio alarmni sustav iz trgovine koji se uključio i upozorio policiju, te je policija izlaskom na teren spriječila provalu u trgovinu kao i pljačku bankomata. Provalnici za sada nisu uhvaćeni te je policija pokrenula potragu za njima.

Ujutro je prizor na trgovini i pored bankomata udaljenog svega desetak metara od ulaza trgovine bio prilično jadan. Provalnici su obili i savili donji dio kliznih vrata i razbili jedno staklo, no prema svemu sudeći nisu uspjeli ući u trgovinu. Potom su postavili plinsku bocu ispod bankomata i sudeći prema crnilu na boci i okolnom tlu zapalili su plinsku smjesu, no bez vidljivih rezultata. Bankomat je neoštećen te do željenog plijena nisu uspjeli doći. Razgovarali smo s nekoliko osoba no nitko nije čuo ništa budući da eksplozije očito nije bilo te nam nisu mogli dati nikakve pojedinosti o ovom događaju. Policija je u jutarnjim satima odradila očevid i izuzela plinsku bocu, a ujedno je krenula i potraga za počiniteljem.

Radi li se o sreći ili ne, uglavnom u Tinjanu 2011., Poreču 2012., i sada u Medulinu su u razotkrivanju pokušaja provale u bankomat sudjelovali neki treći faktori. Naime, u Tinjanu je osujećen pokušaj provale tako što su u trenutku kada je plamenik s kisikom i acetilenom već bio upaljen naletjeli mještani, a provalnici su se dali u bijeg. U Poreču je na staru godinu 2012. provalnika ili više njih zatekao zaštitar u prolazu, a sada u Medulinu je to bio alarm susjedne trgovine. Za slučaj u Poreču je bila osumnjičena jedna osoba, no nakon provedenog suđenja je oslobođena odgovornosti tako da je slučaj, kao i onaj u Tinjanu ostao otvoren za istražitelje.

No, policija je riješila dvije velike pljačke bankomata iz 2011. godine na području Svetog Lovreča i Tinjana za što je šest osoba pravomoćno osuđeno na zatvorske kazne. Slučajevi dizanja bankomata u zrak u Špadićima u Poreču i dva puta u Červar Portu su također ostali otvoreni. Tu je pored opljačkanog bankomata pričinjena velika materijalna šteta na trgovinama gdje su se bankomati nalazili. Prije Medulina dignut je u zrak bankomat u Karigadoru kraj Novigrada gdje je također stradala trgovina. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter