Axl Rose novi pjevač AC/DC-ja umjesto Briana Johnsona

Axl Rose
Axl Rose

Australski pioniri hard rocka, skupina AC/DC najavila je u subotu da će rocker Axl Rose iz skupine Guns N'Roses zauzeti mjesto pjevača Briana Johnsona koji bi mogao oglušiti ako nastavi nastupati te je upitno koliko će ta zamjena potrajati.

AC/DC potvrdio je zamjenu nekoliko sati prije nego su Guns N'Roses nastupili na pozornici festivala Coachella, u Kaliforniji, na kojem su se okupili Axl Rose i Slash, originalni gitarist skupine, u zahlađenim odnosima već više od 20 godina.

Axl Rose trebao bi prvi put nastupiti s AC/DC-jem 7. svibnja u Lisabonu, na prvom u nizu od 12 koncerata u Europi. Rocker će se potom vratiti u Sj. Ameriku na turneju Guns N'Rosesa predviđenu u 20 velikih američkih gradova, kao i Torontu u Kanadi. Skupina nije navela o koliko dugoj zamjeni će se raditi.

AC/DC najavio je početkom ožujka odgodu niza koncerta predviđenih do 10. travnja objašnjenjem da će se na scenu vratiti "vjerojatno" s drugim pjevačem. Liječnici su savjetovali pjevaču Brianu Johnsonu (68) "da smjesta prekine turneju ili bi mogao potpuno izgubiti sluh".

Članovi AC/DC-ja žele zahvaliti Brianu Johnsonu na njegovu doprinosu i odanosti skupini tijekom godina", priopćila je skupina. (H)


Podijeli: Facebook Twiter