Al Kaida za žene: sve o udaji za samoubojicu i njezi lica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teroristicka mreža Al Kaida objavila je svoj casopis za žene, "Al-Šamiku", u kojem savjetuje žene o tome kako se udati za mucenika i njegovati lice ispod nikaba, prenosi britanski list The Independent.

"Al-Šamika", ili u slobodnijem prijevodu "Velicanstvena žena", na naslovnici prikazuje ženu u nikabu, muslimanskoj odjeci koje pokriva cijelo tijelo osim ociju, kako pozira s poluautomatskom puškom.

Kao i drugi ženski casopisi poput "Elle" ili "Cosmopolitana", i "Al-Šamika" savjetuje kako se udati za idealnog muškarca, u ovom slucaju mudžahedina, i obiluje savjetima o ljepoti, poput onoga o tome kako se zaštiti od sunca... noseci nikab.

Iako žene prvo sestrinski savjetuje da ne izlaze na ulicu osim u slucaju prijeke potrebe i upozorava da se tada uvijek nosi nikab kao nužna zaštita od sunca, list istodobno slavi udovice ciji su muževi pocinili samoubilacke napade.

"Muceništvo donosi sigurnost i srecu", navodi list i prenosi razgovore sa ženama koji podržavaju svoje muževe u namjeri da ubiju sebe i pobiju druge.

Za ono citateljstvo koje ipak nije spremno na tako drastican korak nagovaranja supruga na samoubilacki napad, "Al-Šamika", primjerice, savjetuje o maskama za lice od meda i objašnjava da se koža ne smije grubo brisati rucnikom.

Casopis distribuira Al Kaidin medijski ogranak koji objavljuje i casopis "Inspire", list koji potice mlade muslimane koji žive na Zapadu na teroristicke napade, a "proslavio" se u svom prvom broju clankom o tome "kako napraviti bombu u majcinoj kuhinji".


Podijeli: Facebook Twiter