Al Kaida u Jemenu smaknula dvije osobe zbog vračanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Dvojicu stanovnika na jugoistoku Jemena ustrijelili su hitcima iz vatenog oružja pripadnici Al Kaide pod optužbom da se bave vračanjem i magijom, zabranjenima u islamu, rekao je sigurnosni izvor.

Ubojstvo se dogodilo u subotu navečer u Šeru, u pokrajini Hadramutu, gdje su naoružane osobe na motociklu pucale u Omara Abdelhafeda ubivši ga na mjestu, nakon čega su se nakon više sati vratile i pucale u Saida Hadramija, brijača, dodaje isti izvor.

Al Kaida je tako izvršila nedavne prijetnje upućene ovoj dvojici zbog "bavljenja vračanjem i magijom", rekao je isti izvor.

Ekstremistička mreža je aktivna na jugu i na istoku Jemena pošto je iskoristila slabljenje središnje vlasti zbog narodne pobune protiv bivšeg predsjednika Alija Abdulaha Saleha 2011., kako bi učvrstila svoju vlast u zemlji.

Uz česte krvave napade na policiju i na vojsku, Al Kaida je u ime islamskog zakona zadnjih godina u Jemenu smaknula više osoba pod optužbom za vračanje i za homoseksualnost. Drugima je, pod optužbom za krađu, odsijecala ruke. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter