Akvareli Simonea Mocennija Becka

Simone Mocenni Beck ispred nekih od svojih radova (V. BEGIĆ)
Simone Mocenni Beck ispred nekih od svojih radova (V. BEGIĆ)

Izložba akvarela pulsko-milanskog autora Simonea Mocennija Becka otvorena je u prostorima Studija Muzeja suvremene umjetnosti Istre na Punta Verudeli. Ovom se prigodom autor predstavio s 13 akvarela nastalih tijekom prošle godine, u kojima pokazuje sve veću i izraženiju umjetničku zrelost.

Povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner rekla je: "Simone potječe iz umjetničke obitelji; njegov otac Gualtiero svojim kiparskim djelovanjem uvelike je zadužio pulski i istarski umjetnički svijet. Simone se bavi slikarstvom, u čemu je sve bolji i kvalitetniji, kiparstvom, gdje godinama sudjeluje na raznim kiparskim kolonijama, glazbom, koja je njegova velika strast, kao i književnošću te podjednako dobro piše poeziju i prozu. Premda je riječ o relativnom mladom autoru, već za sobom ima objavljenu trilogiju. Ovi radovi pokazuju da je Simone iz izložbe u izložbu sve bolji, a za pohvaliti je i činjenica da se bavi tako zahtjevnom tehnikom koja ne dozvoljava pogreške".

- Mocenni Beck ima i svoju monografiju, veliku, dojmljivu, što je rijetkost kod tako mladih autora, no on je već dobrano izgradio svoj umjetnički put, gdje ga svestranost ne ometa u kvaliteti, dapače, samo je još više obogaćuje, istaknula je Ostojić Cvajner.

Simone Mocenni Beck izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, sudjelovao na kiparskim kolonijama te objavljivao knjige pri riječkom Editu i u Italiji. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter