Akusticni orgazam u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bio je to, kako je rekao vjecno mlad Vlada Divljan, akusticni orgazam. Uz vrhunac veceri tijekom Divljanove suverene izvedbe, kada se plesalo, a boga mi i plakalo, nastupu novovalnih aktera iz Idola, Haustora i Filma odazvalo se 250-ak ljudi u subotu uvecer u koncertnoj dvorani pulskog Doma hrvatskih branitelja, koji je za ovu prigodu crnim zavjesama i micanjem stolova pretvoren u dobro kamuflirani klupski prostor.



Pun zadivljujuce energije bio je te veceri dobri zagrebacki duh Max Juricic koji je zajedno s dva mlada dalmatinska glazbenika svirao i istodobno plesao od 21.20 do 01.20 sati! Njegov trio vrhunskih glazbenika pod nazivom Ljetno kino, koji uz Maxa cine mladi profesor klarineta i odlican bek vokal Vlade Matulic (svira i u meduotockom bendu Kopito) te udaraljkaš Filip Petkovic Buki.



Pored dva sata svog repertoara sastavljenog od hitova Filma, Vještica, Dine Dvornika, po sat su vremena svirali s Divljanom na akusticnoj gitari vjecne pjesme VIS Idola, od "Maršala i Rusije" do "Malene" i "Maljciki", a s Rundekom hitove Haustora, uz posebno lijepu izvedbu njegove pjesme iz samostalne karijere "Ruke".

Emotivni trenutak bila je zajednicka izvedba pjesme EKV-a "Kao da je bilo nekad", a Max je tada rekao: "Ovu pjesmu posvecujemo onima kojih nema, kojih uopce više nema. Neki od njih su to sve shvatili preolako, a neki preozbiljno".


Podijeli: Facebook Twiter