Aktualni sat: Pula među najštedljivijim gradovima

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Što će se učiniti s viškom novca u proračunu, koliko Grad Pula izdvaja na plaće zaposlenika, što je s projektima garažnih kuća, kako napreduju radovi u Rovinjskoj ulici… bila su među ostalim pitanja vijećnika pulskoga Gradskog vijeća na današnjem aktualnom satu.

Na pitanje Jadranke Černjul (IDS) o višku novca u proračunu i plaćama zaposlenika, gradonačelnik Boris Miletić je odgovorio da je višak rezultat prodaje gradskog zemljišta te da će se utrošiti za stvaranje novih vrijednosti, odnosno da je politika Grada da kada se nešto proda, tim novcem mora izgraditi nešto novo važno za grad. Rekao je i da Pula, prema posljednjim podacima Ministarstva financija, spada u najštedljivije gradove te da je prošle godine imala prosjek ispod 11 posto.

Luku Blagovića (IDS) zanimalo je u kojoj je fazi rekonstrukcija Rovinjske ulice na što mu je nadležni pročelnik Damir Prhat odgovorio da je u tijeku polaganje infrastrukture te da očekuje da bi se ulica do kraja godine mogla pustiti u promet.

Zrinka Kajfeža (HDZ) zanimalo je kada će gradonačelnik uključiti oporbene vijećnike u rad i nadzor javnih gradskih poduzeća smatrajući da bi tako njihov rad bio kvalitetniji i transparentniji. Osvrnuo se potom i na sporost u realizaciji i početku gradnje razvikanih projekata poput pulske bolnice, Brijuni rivijere i Istarskog ipsilona, upitavši može li još nešto učiniti da se zaštite interesi Istre i njezinih građana. Dodao je da je HDZ imao kvalitetniji odnos prema Istri nego što ga ima ova Vlada u čijoj koaliciji sjedi i IDS.

Miletić je odgovorio da mu je drago što polako svi dolaze na ono što je oduvijek govorio, da je potrebna decentralizacija, jer će jedino tako stvari krenuti nabolje, kazavši da za početak gradnje bolnice nedostaje još jedno jamstvo. Što se tiče Ipsilona potrebno je produžiti koncesijski ugovor, dok za Brijuni rivieru Miletić smatra da je najveći problem opet centralizacija. Što se tiče rada i nadzora u gradskim poduzećima, Miletić je rekao da ondje prije svega želi stručne ljude, ne politiku. Na koncu, rekao je, važnija je stručnost, a ne stranačka pripadnost što je vidljivo i iz činjenice da pojedini direktori gradskih poduzeća dolaze iz drugih stranaka, a ne iz IDS-a. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter