Aktualiziran projekt marčanske obilaznice

Planirana obilaznica spajat će se na državnu cestu Pula - Labin oko 200 metara prije prvih kuća u Marčani (M. ANGELINI)
Planirana obilaznica spajat će se na državnu cestu Pula - Labin oko 200 metara prije prvih kuća u Marčani (M. ANGELINI)

U pulskom Odsjeku za prostorno uređenje i gradnju od danas se na uvid može dobiti idejni projekt za gradnju jugoistočne obilaznice naselja Marčana, koji je u postupku za izdavanje lokacijske dozvole.

Ta se prometnica proteže kroz 67 katastarskih čestica u Marčani pa se stoga pozivaju vlasnici nekretnina koje neposredno graniče s njome da dođu na javni uvid. Načelnik marčanske općine Marijan Kostešić objasnio je da je Općina projekt gradnje jugoistočne obilaznice pokrenula još 2005. godine.

- Planirana obilaznica po projektu se odvaja od državne ceste D66 Pula - Labin oko 200 metara prije prvih kuća u Marčani, gledajući iz pravca Pule, i vodi na istok, dijelom postojećim makadamskim putovima ili rubovima privatnih parcela, do predjela zvanog "Kalić", gdje skreće na sjever i spaja se s dionicom postojeće županijske ceste Marčana - Križ.

Dužina te planirane obilaznice je oko 900 metara. Kako Općina sama nije mogla ići u daljnje postupke rješavanja imovinskopravnih odnosa i izgradnje te prometnice, a nije bilo drugih potencijalnih suinvestitora, stalo se s realizacijom projekta, rekao je Kostešić.

Povod ponovnom pokretanju projekta bila je spremnost pazinske tvrtke Kamen da bude partner u sufinanciranju troškova izgradnje obilaznice, što je najavljeno na javnom predstavljanju namjere ponovnog otvaranja kamenoloma u planiranom eksploatacijskom polju jugoistočno od Marčane. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter