Aktivnosti civilne zaštite u Istarskoj županiji

(A. ČABARAVDIĆ)
(A. ČABARAVDIĆ)

U prostorijama Vatrogasne zajednice Istarske županije, županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i voditelj Službe civilne zaštite Denis Stipanov na konferenciji za novinare iznijeli su novosti o civilnoj zaštiti u Istri. Pritom je Kozlevac istaknuo da je usvojen novi Zakon o civilnoj zaštiti sredinom prošle godine te da su se u Istri, prvi u Hrvatskoj, uspješno prilagodili.

- Svi gradovi i općine te Istarska županija prihvatili su nastavak suradnje na način da služba civilne zaštite obavlja administrativno-stručne poslove iz svoje domene za sve jedinice lokalne uprave i samouprave u Istri, naveo je Kozlevac, dok se Stipanov nadovezao i rekao da trenutno rade tri posla, ali je najvažniji obnavljanje ugovora i osnivanje novih stožera civilne zaštite, koji su slijednici nekadašnjih stožera zaštite i spašavanja.

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite, najavili su i dvije aktivnosti i to konferenciju na temu "Kruzeri i civilna zaštita" koja će se održati u četvrtak 2. lipnja u Multimedijalnom centru "3mc" u centru Medulina s početkom u 9.30 sati te javno-pokaznu vježbu "Pula 2016." koja će se dan kasnije održati u pulskoj luci u blizini carinskog gata s početkom u 11 sati. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 31. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter