Aktivni sportaši i u trećoj životnoj dobi

Miranda uči pse šetati s povocem
Miranda uči pse šetati s povocem

U Domu hrvatskih branitelja u Puli uz glazbeni program pjevačkog zbora "Zlatne godine" u petak su otvorene jubilarne 10. po redu sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije. Svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara prisustvovali su, između ostalih uzvanika, i istarski župan Valter Flego i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Vitalna treća dob

U prigodnom govoru zamjenik gradonačelnika Robert Cvek iskoristio je priliku kako bi sve natjecatelje i okupljene srdačno pozdravio.

- Izražavam veliko zadovoljstvo što smo već deseti put s vama te poručujem ako nešto služi na čast i na ponos ovoga grada, onda je to vaša sportska aktivnost u zreloj dobi te se nadam da ću ja u vašim godinama barem donekle biti aktivan kao što ste vi sada. Želim Vam puno sreće i zdravlja, kazao je zamjenik gradonačelnika Cvek.

Istarski župan Valter Flego zahvalio se svim umirovljenicima za sve što su napravili i izgradili tijekom svog života.

- Trudit ćemo se da Vam i ubuduće barem dio onoga što ste postigli za našu Istru, vratimo kroz posebne programe, kvalitetne projekte i izgradnju novih domova, poručio im je župan Flego.

Dobili aparat za pikado

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić ove se godine posebno zahvalio gradonačelniku Pule Borisu Miletiću na održanom obećanju i poklonjenom elektronskom aparatu za pikado. Uz to zahvalio se i Gradu i Županiji koji od samih početaka podržavaju organizaciju sportskih igara Matice umirovljenika te je kazao kako i ove godine sudjeluju udruge umirovljenika iz gotovo cijele Istre s oko 180 sportaša.

Natjecanje se potom odvijalo u nekoliko disciplina i to u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju (briškula i trešete). (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter