Aktivisti blokirali ulaz u Horvatincicevu garažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak aktivista Prava na grad i Zelene akcije "spontanom" šetnjom preko pješackog prijelaza ispred ulaza u podzemnu garažu shoping centra Cvjetni u Zagrebu blokiralo je od 18 do 19.30 sati ulaz na parking svima onima koji su stizali na VIP otvaranje centra u vlasništvu Tome Horvatincica.

U šetnji im se pridružilo i nekoliko desetaka Facebook prosvjednika s Ivanom Pernarom na celu. Bila je to još jedna u nizu akcija kojom su aktivisti željeli ukazati na niz nepravilnosti i nelogicnosti kod gradnje shoping centra u središtu Zagreba.

- I dalje se protivimo ovom projektu. Neka DORH reagira. Želimo ovime pokazati da nismo zaboravili sve akcije i da mi ne ignoriramo 55 tisuca potpisa protiv projekta. Još jednom se želimo pobrinuti da se ovo više ne ponovi, kazao je Tomislav Tomaševic iz Zelene akcije.



Prije nego što su poceli s prešetavanjem, aktivisti su ispred ulaza u Cvjetni izvjesili veliki transparent s natpisom "Republic of Coruptia". Uz organizatore šetnje Teodora Celakoskog i Tomislava Tomaševica, na zebri su se našli i glumci Urša Raukar i Vili Matula.

Buduci da je zbog prosvjeda u Gundulicevoj ulici i na zelenom valu u smjeru zapada nastao prometni kaos, medu prosvjednike se ugurala policija da bi VIP uzvanicima omogucila ulazak u garažu. Uslijed naguravanja s policijom, jedan od prosvjednika završio je u marici.

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije oko 19.30 sati su se razišli, a na Cvjetnom trgu je ostalo demonstrirati dvadesetak tzv. Facebook prosvjednika.

Za sutra u 11 sati zakazano je otvaranje Cvjetnog za javnost, a aktivisti kažu da je današnji prosvjed bio tek uvertira za ono što pripremaju u srijedu.


Podijeli: Facebook Twiter