Akt bez cenzure

Na ostacima porušenih gnijezda, ptice grade nova (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Na ostacima porušenih gnijezda, ptice grade nova (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" u buzetskom Zavičajnom muzeju od 7. srpnja pa sve do kraja kolovoza može se pogledati izložba fotografija "Akt bez cenzure" zagrebačkog fotografa Krešimira Mehičića.

Autor je nositelj naslova "Majstor fotografije HFS III" i dobitnik fotografske nagrade "Tošo Dabac" za 2013. godinu. Snimanje akta mu je inspiracija i izazov od samih početaka bavljenja fotografijom, a ova izložba rezultat je rada u posljednjih nekoliko godina. Izložba se ne preporuča mlađima od 12 godina.

Iz rodnog Slavonskog Broda, Mehičić se s obitelji 1970. godine preselio u Zagreb, gdje se i prvi put susreće sa fotografijom kroz rad u foto sekciji u osnovnoj školi i te iste godine osvaja drugu nagradu Zajednice tehničke kulture grada Zagreba za fotogram "Perpetuum mobile". Aktivnije se počinje baviti fotografijom, učlanjenjem u Fotoklub Zagreb, 1978. godine. Osim sudjelovanja na više izlagačkih izložbi povremeno snima za kultne časopise za mlade u to vrijeme u Hrvatskoj; "Polet" i "Studentski list".

Dobitnik je više prvih, drugih i trećih nagrada za fotografije ili kolekcije fotografija u Zagrebu, Sisku, Novom Sadu. Daljnjim usavršavanjem na polju fotografije, imenovan je instruktorom fotografije Hrvatskog fotosaveza. Vodio je veći broj tečajeva c/b fotografije u Fotoklubu Zagreb. Obiteljske i poslovne obveze udaljavaju ga od fotografije na nekoliko godina, ali joj se 2005. godine ponovo vraća i radovi su mu izloženi u Vinkovcima, Osijeku, Kukljici, Varaždinu, Železnom, Mariboru. Sudjelovao je na više od 50 međunarodnih žiriranih izložbi fotografija, na više od 80 skupnih izložbi Fotokluba Zagreb u Hrvatskoj i izvan nje, a imao je i 14 samostalnih izložbi. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter