Akreditirano više od 500 novinara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijemica Maria Hoefl-Riesch prva ce startati na sutrašnjem osmom izdanju FIS ženskog slaloma na Sljemenu, a iza nje, kao druga, najbolja slalomašica svijeta i trostruka pobjednica Sljemena Austrijanka Marlies Schild, odlucio je javni ždrijeb na Trgu Bana Jelacica.

Ždrijeb je tako htio da kao prve dvije utrku zapocnu bivše pobjednice, treca se sa startne kucice krenuti Slovenka Tina Maze, a kao cetvrta dvostruka pobjednica Sljemena Finkinja Tanja Poutiainen. Startni broj pet dobila je Slovakinja Veronica Zuzulova, koja je na tecnom hrvatskom zamolila navijace da u odsustvu hrvatskih skijašica navijaju za nju, a kao šesta i i sedma najjacu jakosnu skupinu zakljucuju Austrijanka Kathrin Zettel i Švedanka Maria Pietilae Holmner.

Prva utrka ženskog slaloma na rasporedu je u utorak u 15 sati, a druga u 18 sati, dok vremenska prognoza predvida kišu u Zagrebu, te moguci snijeg na Sljemenu. Muški slalom s Ivicom Kostelicem kao glavnom zvijezdom na rasporedu je u cetvrtak.

Medijski interes za mušku i žensku slalomsku utrku Svjetskog kupa na Sljemenu iznimno je velik, pa se tako za sljemenske utrke akreditiralo više od 500 novinara, od cega gotovo 150 stranih, objavili su organizatori.

Izravan televizijski prijenos sa Sljemena ide uživo na 20-ak TV stanica u 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta.

Prošle je godine TV sliku sa Sljemena vidjelo više od 300 milijuna ljudi. Prema TV analizama Medunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska utrka bila druga najgledanija, odmah iza utrke u austrijskom Semmeringu. Aktualna ukupna pobjednica Svjetskog kupa i "Snježna Kraljica" iz 2009. 


Podijeli: Facebook Twiter