Ako žele ukinuti Istru kao regiju, nemamo o čemu razgovarati

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Odluka vodstva SDP-a i koalicije Hrvatska raste da nastave dogovore o možebitnoj političkoj suradnji s Mostom, te da sudjeluju u formiranju Vlade s tom strankom, odjeknula je i u IDS-u koji sa SDP-om ima sporazum o potpori Zoranu Milanoviću za mandatara nove Vlade. Predsjednik IDS-a Boris Miletić naglašava kako IDS nije donio odluku o suradnji s Mostom.

- Mi u IDS-u želimo znati koje su njihove temeljne građanske vrijednosti i što je po pitanju dvojezičnosti, multikulturalnosti i ljudskih prava. To su elementi suradnje koji su nama nulta točka i vrijednosti za koje želimo znati stav Mosta, kao i koje vrijednosti oni baštine, a mislim da se to ovim pregovorima na neki način izgubilo.

Miletić dodaje kako je bio obaviješten o odlukama vrha SDP-a. "Gospodin Milanović me o tome informirao, dobio je naše potpise u smislu podrške za mandatara Vlade, nakon što smo usuglasili programska načela", objašnjava Miletić i napominje kako nema razgovora s Mostom ako je ta stranka protiv Istre kao samostalne regije, dok se pojedini njezini saborski zastupnici zalažu čak i za ukidanje Istarske županije.

- Ukoliko su informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta točne, a to je da se Istra želi ukinuti kao samostalna županija, odnosno regija, onda s takvim ljudima mi nemamo temu razgovora, poručuje predsjednik IDS-a, te napominje kako o svakoj političkoj suradnji i koaliciji odlučuju stranačka tijela. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter