Ako ste u nedoumici, nosite crveno


Iako Božić neće biti bijeli, već će, ako nastavi ovim "tempom", biti okupan suncem te ćemo možda umjesto sladunjavih tradicionalnih kičastih pulovera s pahuljicama nositi lagane košulje na palme, a to znači da bi u budućnosti i leopard uzorci mogli zamijeniti sobove… ipak za blagdane se ne propušta jedna boja, a to je crvena.

Najstrastvenija među svim bojama, predivna, zavodljiva i tako privlačna, crvena u svim nijansama neprikosnoveni je blagdanski klasik. Stvar ili boja je vrlo jednostavna, crvena za blagdane jedan je od onih modnih postulata. Kao što je poželjno da vjenčanica bude bijela, tako je poželjno da blagdanska haljina bude crvena.

A kako je prosinac mjesec s tom prazničnom, ali i party aurom prepun ludih tuluma, božićnih domjenaka te raznih proslava koje nipošto ne želimo propustiti, dovoljno je sjetiti se rečenice dizajnera Billa Blasa koji je jednom prilikom rekao: "Ako ste u nedoumici, nosite crveno".

Dakle, upravo je crvena haljina odličan saveznik za, hm, sve prilike. Intenzitet crvenih tonova podrazumijeva stav, a igra modnim dodacima, materijalima poput svile ili čipke i kombiniranje s drugim nijansama dodatno pojačavaju njenu moć. Upravo zbog toga je crveno idealno za sve svečane prilike. Ako vam je crveno preeksponirano i jednostavno nije vaša boja, odlična je opcija karirani ili tartan uzorak koji je neizostavni dio blagdanskog dekora i ugođaja. Tako da mala karirana crvena haljina za Božić može biti pandan maloj crnoj haljini, dok će tinejdžerka u kariranoj crvenoj košulji biti prigodno odjevna, a pritom neće izgubiti stav.

Ako baš nikako ne možete pristati na crveno, uvijek možete odabrati ruž ili donje rublje, koje nitko ne vidi, a kažu da donosi sreću. Gdje ćeš bolje… (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter