Ako ništa drugo, moći ćemo nekog "ubiti" na snagu

Nikola Žižić i Marcelo Heister (D. MEMEDOVIĆ)
Nikola Žižić i Marcelo Heister (D. MEMEDOVIĆ)

Bila su dovoljna tri treninga da se potvrdi ono što je mnogima bilo jasno davno prije, da će teren u Štinjanu u vremenskim uvjetima kakvi vladaju posljednjih dana brzo početi "pucati po šavovima". Mekan i izrovan, Fortin se već drugog dana priprema Istre 1961 pokazao kao neadekvatan da bi na njemu ozbiljno trenirala jedna prvoligaška momčad.

Nije pomoglo ni što su završni dio treninga koji su činile vježbe snage "zeleno-žuti" odradili na pomoćnom igralištu, Andrej Panadić je popodnevni sastanak s igračima morao zakazati na "Drosini", a na terenu s umjetnom travom trenirat će se i danas. Početkom tjedna slijedi povratak u Štinjan, premda nije isključeno da se momčad i prije planiranog petka preseli u Rovinj.

- Vidite i sami kakvi su ovdje uvjeti, teren u Štinjanu je stvarno loš i nešto se priča da bismo već u ponedjeljak mogli preseliti u Rovinj, ali još ništa nije službeno potvrđeno - nadovezao se Nikola Žižić, najstandardniji igrač Istre 1961 u prvom dijelu sezone koji je zvučao poprilično skeptičan kad smo ga tijekom zimske stanke nazvali u Splitu i raspitivali se je li igračima uplaćen barem dio duga.

Nakon svih obećanja koja nisu bila ispoštovana malo tko može zamjeriti Žižiću što je posumnjao da će se povijest ponoviti, ali ispalo je da ovog puta nije bio u pravu. - Hvala Bogu da se dogodilo ono što su ljudi iz Uprave najavljivali. Istina, nije bilo u roku kao što je bilo dogovoreno, bilo je nekoliko dana kasnije, ali najbitnije je da je nešto uplaćeno. Još ako ispoštuju i ono drugo što su rekli, da će do kraja siječnja riješiti sva dugovanja, onda možemo u nastavak sezone ući mirne glave. Htjeli mi to priznati ili ne, glava u cijeloj ovoj priči igra jako veliku ulogu, jer kad su igrači bez para, onda je jako teško biti koncentriran na nogomet. Ovako možemo reći da smo se sada makli s nule, da se nešto napokon pokrenulo i sad samo tako treba nastaviti.

Nije nogometaše Istre 1961 po povratku u Pulu dočekao samo novac na računima, bio je tu i novi trener Andrej Panadić, nakon Igora Pamića i Roberta Rubčića treći čovjek koji je u ovoj sezoni zasjeo na "zeleno-žutu" klupu i svojim novim pulenima nametnuo ubitačan ritam od samog starta zimskih priprema.

- Čim smo se vratili i vidjeli da su nam uplaćene dvije plaće, odmah smo svi postali odmorniji na treningu i lakše podnosimo napore - sa smiješkom je komentirao Žižić. - Svi su u vezi s trenerom Panadićem isticali njegov njemački mentalitet i meni se to osobno sviđa jer ako ništa drugo, bar ćemo biti fizički spremni i moći ćemo nekog "ubiti" na snagu. Još je prerano donositi neke zaključke, tek su dva dana iza nas i vidjet ćemo kako će se ova priča dalje razvijati, ali za sada sve to lijepo izgleda. Treninzi su dobri, raznovrsni i samo da nastavimo ovako raditi onda ćemo na proljeće izgledati puno bolje nego što je to bilo jesenas. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter