Ako nisi na Korzu, ne postojiš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Današnja socijalna mreža djeluje pod maksimom, "ako nisi na fejsu onda ne postojiš, dok je nekadašnja pulska socijalna mreža funkcionirala pod idejom "Ako nisi na Korzu, onda ne postojiš". I tako je bilo. Barem, djelomicno.

Sve je krenulo kada su nostalgicni clanovi Facebooka prije dva mjeseca spontano pokrenuli stranicu »Ekipa koja se nekada skupljala na Korzu« i izazvala veliki interes »fejsera«.

Slijed je bio logican. Proradili su mobiteli, izvukle su se stare fotografije i pokretaci ove internetske grupe odlucili su organizirati druženje stare ekipe uživo, i to kroz akciju ponovnog okupljanja na nekada nezaobilaznom okupljalištu mladih - pulskom Korzu.

Inicijativa je u virtualnom svijetu (citaj: na Internetu) izazvala oduševljenje i brojku od 1200 posjeta u samo dva mjeseca, a u živo se pojavilo oko 150 "bivših Korzijanera".

Sara ekipa u novom izdanju željna druženja kao nekada sakupila se u petak popodne. Prvo ih je bilo nekoliko, a kada je pao mrak "ekipica" sa Korza pocela se sramežljivo okupljati. Dva prijatelja, jedan par, jedna ekipica i odjednom je izgledalo kao nekad.

Ženske su cijukale "Ajmo dir!", a muškarci se prisjecali starih vremena. Sreli su se stari prijatelji, simpatije i vidjele zaboravljene face. Pravi socijalni spomenar. Kako nekada svi su stajali oko stabala i prisjecali se direva iz 60-ih, 70-ih, 80-ih - kada je Korzo bio in.

?ole Macola na vrhu stepenice iznad javnog WC-a bubnjevima je pozdravio ekipu. Bilo je nekog laganog uzbudenja u zraku. Šmekanje je zamijenilo cavrljanje. I bilo je dobro, jer nije se pricalo o otkazima, kreditima i recesiji, vec o tome kako je nekada bilo. Kako se dirivalo.

A dirivalo se non-stop. Bitno je bilo vidjeti i biti viden. Djelomicno je i sinoc bilo tako - videna je Magda Vodopija, avangardni pulski umjetnik Pino Ivancic, bivši pankeri hipici, rokeri, šminkeri…sami, s obitelji, s djecom, sa psima. Baš kao nekada kada je bio dir u gradu.


Podijeli: Facebook Twiter