Ako neće gradovi, hoće Crkva!

Prikupljanje potpisa za referendum protiv ćirilice ispred crkve na glavnom porečkom trgu (J. PREKALJ)
Prikupljanje potpisa za referendum protiv ćirilice ispred crkve na glavnom porečkom trgu (J. PREKALJ)

Nakon što su im u Poreču i Rovinju gradske vlasti odbile zahtjev za prikupljanje potpisa za referendum, a u Puli su im ga zbog administrativnih propusta vratili na doradu, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara našao je saveznika u Crkvi.

Naime, od nedjelje prikupljaju potpise u dvorištima pojedinih istarskih župa među kojima su, doznajemo od županijskog koordinatora Stožera Darka Grgoševića, župa svetog Antona u Puli, Mornarička crkva, župa svetog Ivana Krstitelja na Medulinskoj cesti, župa svetog Josipa kod pulskog suda, ali i sveta Margareta u Štinjanu i župa u Ližnjanu.

U Stožeru vele da se potpisi prikupljaju i u Umagu, jedinom istarskom gradu koji ih nije odbio, kao i ispred crkve u Poreču te na području župa u Novigradu, Dajli, Žbandaju i Novoj Vasi.

Na pitanje znači li to da Crkva podržava inicijativu Stožera, fra Tomislav Hrstić iz pulske župe svetog Antona veli da to treba pitati Crkvu, rekavši da se Stožer prvo obratio Porečkoj i pulskoj biskupiji, koja je svećenicima dala na volju da u svojim župama sami procijene i donesu odluku hoće li udovoljiti njihovom zahtjevu. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter