Ako imaš vezu, Hitna ce ti pomoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pišem vam jer sam ogorcena na rad Hitne pomoci u Opcoj bolnici Pula. Toliko neljubaznosti... Bez ikakve empatije bolesne ljude šalju da hodaju od mjesta do mjesta...

Naime, kako je bila subota prijepodne, otprilike 11.30 sati, a moj lijecnik opce prakse subotom ne radi, s visokom temperaturom od 38,9 stupnjeva, opcom slabošcu i gnojnom upalom grla, otišla sam na Hitnu pomoc. Medutim, ondje su mi rekli da su oni tamo iskljucivo za rad na terenu i da odem u Dom zdravlja kod tržnice.

Pješice sam otišla tamo da bi mi medicinska sestra rekla da me oni ne mogu primiti jer nisam "njihov" pacijent, vec se moj lijecnik opce prakse nalazi izvan Pule, te da se vratim na Hitnu, navodeci da su puno puta naglasili Hitnoj pomoci da im ne šalju "tude" pacijente.

Vratila sam se na Hitnu pomoc, iscrpljena od toliko hodanja, a ondje su mi opet isto rekli - da nisam životno ugrožena i da pomoc potražim u Vodnjanu jer je tamo dežurna ambulanta.

Dakle, sad me šalju na sasvim drugo mjesto. Rekla sam da nemam kako otici u Vodnjan, na što mi je lijecnik na izrazito grub nacin rekao da odem. Pitala sam hoce li me pregledati za sat i pol vremena kad dežurna ambulanta u Vodnjanu prestane raditi, dakle u podne. Lijecnik je odgovorio potvrdno.

Dakle, trebala sam ostati tamo sat i pol vremena sjediti te cekati podne, kako bi me onda oni pregledali i dali mi lijek. Sramota je kako su neorganizirani! Kako sam završila medicinsku školu, poznajem njihov rad, te znam iz iskustva da nekim osobama pišu recepte bez obzira na ovakve situacije.

To sam lijecniku i rekla, što je on potvrdio, odnosno da ceš, ako imaš vezu, dobiti bržu i adekvatniju pomoc. Ako se toliko strogo drže tih pravila kad su u pitanju "obicni" ljudi, mogli su to ucini s malo više ljubaznosti, a ne s toliko bezobrazluka.

Mogu još shvatiti da su prema meni takvi, ali sramota je da isto to rade i starim ljudima kojima je puno teže. I dalje se pitam...gdje je i kako nestao eticki kodeks medicinskih djelatnika te dobro poznata Hipokratova zakletva... Što mi preostaje nego da bolesna docekam vecer te onda odem na Hitnu pomoc, jer me onda valjda moraju primiti... Vidjet cemo!


Podijeli: Facebook Twiter