Akcijom Thunder protiv ilegalnih aparata za igre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zajednickom akcijom pod nazivom "Thunder" policija i Porezna uprava zaplijenili su više od 320 aparata za zabavne igre, uglavnom video poker automata, pikada, i džuboksa, iz više od 120 ugostiteljskih objekata na osjeckom i slavonsko-brodskom podrucju.

U jucerašnjoj akciji suzbijanja "sive ekonomije" sudjelovalo je oko 250 policajaca i 120 poreznih inspektora, a sve je koordinirao Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Akcijom su bila obuhvacena 124 ugostiteljska objekta za koje se sumnjalo da ilegalno drže aparate za zabavu. Na osjeckom podrucju pronadeno je i oduzeto 220 ilegalnih aparata, a na slavonsko-brodskom 64.

U poslovnom prostoru jednog poduzeca na osjeckom podrucju, za koje se ispostavilo da uopce nije registrirano za organiziranje zabavnih igara, pronadeno je 25 video poker aparata, a u jednoj obiteljskoj kuci još pet aparata.

Pomocnik nacelnika PNUSKOK-a, Damir Živko je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije rekao kako se vrijednost zaplijenjenih aparata procjenjuje na više od 3,5 milijuna kuna te da zbog primjerice 300 ilegalnih aparata, državni i lokalni proracuni gube oko dva milijuna kuna, a prekršitelji nezakonito zarade oko cetiri milijuna kuna.

Živko je kazao da policija nastavlja s kriminalistickim istraživanjem kako bi utvrdila stoji li neka organizirana skupina iza ilegalne distribucije aparata za zabavu te najavio da ce zajedno s Poreznom upravom nastaviti s akcijama i u ostatku Hrvatske.

Zamjenik ravnateljice Porezne uprave Zlatko Fabijancic najavio je da ce protiv 115 vlasnika objekata kod kojih su pronadeni ilegalni aparati biti podnesene prekršajne prijave. Dodao je da se novcane kazne za prekršitelje krecu izmedu 5.000 do cak 100.000 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter