Akcija "Zagrlite se za rijetke bolesti" i u Puli

(Arhiva)
(Arhiva)

Hrvatski savez za rijetke bolesti koji djeluje kao krovna organizacija za rijetke bolesti u Republici Hrvatskoj u povodu obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, pokrenuo je kampanju "Zagrli za rijetke bolesti". U sklopu kampanje prikupljali su fotografije zagrljaja te ih objavili na njihovoj web i Facebook stranici. Na temelju uspjeha navedene kampanje, a da bi dodatno podigli svijest javnosti o potrebama ljudi koji boluju od rijetkih bolesti, odlučili su akciju proširiti te su se prijavili za obaranje Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord 108.121 fotografija prikupljenih u sedam dana). Radi se o međunarodnoj kampanji u koju se do sada uključilo deset zemalja i koja će trajati do 27. veljače. Tijekom tog tjedna biti će organizirani timovi koji će se međusobno izazivati tko može prikupiti više fotografija te će na završnom događanju u Zagrebu u subotu biti objavljeno koji tim i koji grad su prikupili najviše fotografija.

Akcija se može podržati organizacijom posebnog eventa, dijeljenjem informacija i posebne Facebook aplikacije o kampanji putem društvenih mreža, okupljanjem vlastitog tima koji će se natjecati u prikupljanju fotografija ili jednostavno zagrlite nekoga do koga vam je stalo, uslikajte se i uploadajte sliku nawww.hugforrare.com u tjednu do 27. veljače. Tijek akcije može se pratiti na www.facebook.com/hugforrare/ i na www.rijetke-bolesti.hr.

Udruga ZUM, Studentska Udruga Pula i Medicinska škola Pula priključile su se inicijativi "Zagrli za rijetke bolesti" te će mladi volonteri u subotu, 27. veljače, za vrijeme subotnje špice, od 10.30 do 12 sati dijeliti Puljanima besplatne zagrljaje i informirati ih o rijetkim bolestima. Svi zainteresirani građani mogu se odazvati i na potezu od središnje tržnice prema Ulici Sergijevaca prihvatiti besplatni zagrljaj. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter