Akcija za vecu sigurnost u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S ciljem poticanja poštivanja prometnih propisa, razvijanja prometne kulture te unaprjedenja suradnje u nedjelju je na Trgu Portarata u Puli održana prometno-preventivna akcija "Policija i gradani voze zajedno", prvenstveno namijenjena vozacima motocikala i mopeda.

Razgovorom o najcešcim greškama zbog kojih dolazi do prometnih nesreca želi se povecati sigurnost najugroženijih sudionika u prometu, odnosno pješaka i biciklista, doznajemo od Dubravka Šlibara, pomocnika nacelnika za preventivu u cestovnom prometu pulske prometne policije.

"Prošle godine su vozaci mopeda i motocikala uzrokovali 97 prometnih nesreca u kojima je stradalo 106 osoba. Troje ih je poginulo, 16 je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 87 lakše", kazao je Šlibar.

U sklopu akcije, u koju su se ukljucile autoškole Pino i Auto SL 91 te motoudruge Blue Knights, Twin Horn i Skunks, bile su izložene fotografije prometnih nesreca, a zainteresirani su mogli ispuniti i anketni upitnik kojim su policajci prikupljali razmišljanja gradana o stanju sigurnosti na cestama.

Manifestacija je završena defileom po gradu u kojemu su sudjelovali policajci i gradani na motociklima i mopedima.


Podijeli: Facebook Twiter