Akcija za Rojc - i za manji parking

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi cetrdesetak udruga koje djeluju u Rojcu okupili su se u nedjelju na njegovu platou kako bi iskazali svoje neslaganje s gradskom idejom da se ovaj prostor pretvori u parkiralište pod naplatom i dokazali da se prostor može kvalitetnije iskoristiti.

Stoga su na njemu svoje aktivnosti prikazale brojne udruge poput Zelene Istre, Monte Paradisa, Carobnjakova šešira, Metamedije, Gazela, Udruge za promociju amaterskog sporta, udruge Roma i Madara, Mladi Grada Pule, clanovi Streljackog kluba, breakdenceri i izvidaci. Mnogi drugi su im došli dati podršku.

Nakon što su zasadili drvored lipa i snimili takozvanu "Milenijsku fotografiju Rojcana", druženje u Akciji za Rojc se nastavilo nizom koncerata i sportskih aktivnosti, a prohladno vrijeme se kratilo toplim cajem i maneštrom.



Taj prostor se uz minimalna ulaganja može korisnije iskoristiti te se na njemu mogu napraviti djecje igralište, skate-park, sportski tereni ili pak poligoni za vježbanje, kaže organizator Vijece udruga Rojca.

U razgovoru s brojnim korisnicima zgrade doznali smo da ih je najviše razljutilo to što je Grad, kako tvrde, odluku donio bez konzultiranja s Vijecem i koordinacijom Rojca te o odluci uopce nije obavijestio korisnike zgrade. Oni se pak slažu s parkiralištem na sjevernoj strani, no smatraju kako bi ono južno treba ostati na raspolaganju korisnicima.


Podijeli: Facebook Twiter