Akcija za Rojc: Da je buvljak bar jednom mjesečno

Buvljak u Rojcu
Buvljak u Rojcu

"Kopala sam, kopala, i kupila dvije vrećice robe za sto kuna. Ako imaš strpljenja i dobro oko možeš za malo novaca naći dobre stvari. Na prvi pogled izgleda da su sve štrace, ali nije tako, samo treba dobro probirati. Kupila sam majice, marame, košulje, dječje stvari su jako jeftine, ima haljinica od pet do 30 kuna, igračaka za tri kune. Još ako se malo cjenkaš", prođeš super, rekla nam je mlada pulska mama koja je nedjelju odlučila iskoristiti za posjet proljetnom buvljaku u Rojcu.

Oko 50 izlagača nudilo je najšarenije i najjeftinije krpice za novu ljetnu sezonu te ostale uporabne predmete i dječje igračke. Na štandovima je, kao i na prethodnim buvljacima, bilo svega i svačega, ponajviše vintage stvari, ali i očuvane markirane robe, pa ne čudi što se na izlazu iz Rojca viđalo djevojke s nekoliko vrećica većinom odjeće. Dalo se samo zaključiti - shopping uspio.

"Redovno posjećujem buvljake u Rojcu i treba ih pohvaliti, ali i nastaviti s njima. Bilo bi super da su svaki mjesec jer postoji potreba za tim. U drugim zemljama, to je normalno, svaki tjedan se, recimo u Oslu, po kvartovima organiziraju buvljaci na kojima se za sitne novce može kupiti namještaj i opremiti stan, ili, pak, obogatiti odjevnu kolekciju", kazala nam je druga posjetiteljica buvljaka.

Buvljak je bio samo dio onog što se događalo na velikom parkiralištu ispred Rojca u sklopu četvrte manifestacije "Akcija za Rojc!". Organizator događanja je Savez udruga Rojca i prijatelji, a u njima je sudjelovalo više od 20 udruga iz Rojca koje su udružile snage i osmislile zabavan, kreativan i edukativan program.

Glazbeno-scenski program, performansi, sportski i plesni nastupi, akustična svirka bendova i DJ-evi bili su garancija zabave i višesatnog druženja najmlađih, mladih, malo starijih i svih ostalih.

Najmlađima su najzanimljiviji bili hodači na štulama, a osim zabave učilo ih se ponašanju u prometu uz suradnju djelatnika Policijske postaje Pula na poligonu sa semaforima i prometnim znakovima.

Igrao se i "Čovječe, ne ljuti se u Rojcu!" sa živim pijunima koji su trebali bacati veliku kocku i kretati se korak po korak do svog cilja. Ova igra moći će se svakodnevno igrati ispred Rojca, tako da će ekipe kod portira preuzeti, ali i po završetku igre vratiti, veliku kocku. (T. GRBIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter