Akcija Volim Istru: Volonteri oličili odjel abdominalne kirurgije

(Snimilo Danilo MEMEDOVIĆ)
(Snimilo Danilo MEMEDOVIĆ)

U sklopu humanitarne akcije Volim Istru 20-ak volontera pod vodstvom Tatjane i Zorana Tomaića u subotu je oličilo šest soba na Odjelu opće i abdominalne kirurgije pulske Opće bolnice.

Riječ je o osmoj humanitarnoj akciji koju predvodi pulska udruga za promicanje kulture i znanosti te očuvanje tradicijske baštine Hitan slučaj, odnosno trećoj kojom se pomaže ovom bolničkom odjelu. Tatjana Tomaić podsjeća da je nedavno oličen hodnik, jučer su zablistale sobe na desnoj strani odjela, a idućeg tjedna na redu su drvenarija te preostale sobe. Nakon toga zidove će oslikati pulska umjetnica Jenny Skai kako bi pacijentima boravak na odjelu bio ugodniji.

Dr. Ivica Fedel, zamjenik sanacijske upraviteljice pulske bolnice, kazao je da je bilo nužno osvježiti ovaj odjel koji na istom mjestu djeluje 16 godina.

- Boravak pacijenata na odjelu inače nije ugodan, no sada će im, u uređenim prostorijama,  ipak biti lakše, a bit će ugodnije i nama. Na odjelu je  više od deset soba s 40 kreveta koje su 80 posto popunjene.  Uredit će se i sobe koje se nalaze na lijevoj strani odjela. To nas raduje jer u vremenima kada ljudi teško žive i okrenuti su sebi ipak postoji netko tko može okupiti puno volontera i uključiti ih u pomoć zajednici, što je danas rijetkost. Ne mora se uvijek donirati novac, izjavio je dr. Fedel.

U akciji ličenja sudjelovali su, među ostalim, novopečeni načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić i njegov zamjenik Matija Maurović, članovi klape Labin, vokalne skupine Voce versa iz Šišana i pulskog hrvačkog kluba Istarski borac. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter