Akcija USKOK-a: Uhićenja u riječkoj Carini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija i USKOK u Rijeci provode veliku akciju usmjerenu protiv carinika i špeditera za koje se, kako se neslužbeno doznaje, sumnja da su raznim nezakonitostima poput umanjivanja vrijednosti uvezene robe državu oštetili za milijune kuna.

Glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić Hini je potvrdila da policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, u suradnji s USKOK-om provodi akciju u Rijeci, u kojoj je najmanje 15 uhićenih. Među uhićenima je i jedan kineski državljanin.

"Na terenu se provede brojne dokazne radnje", kazala je Bikić, ističući da više informacija ne može otkriti u interesu istrage.

Neslužbeno se doznaje da je, uz uhićenja, policija pretražila više stanova i poslovnih prostora.

Prema pisanju medija na meti istražitelja su zaposlenici carinarnice koji su posljednjih mjeseci primali novac kako bi uvoznicima smanjili namete. Pod tajnim mjerama navodno su bili od jeseni prošle godine.

Jutarnji list otkriva da su carinici i špediteri umanjivali vrijednost robe uvezene u riječku luku i izdavali lažne deklaracije kako bi zagrebačka trgovačka poduzeće platila manju cijenu carine, čime je država oštećena za najmanje sedam milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter