Akcija "Trica za Saru": skuplja se pomoć za Saru Bećirović

Mlada pulska košarkašica Sara Bećirović trenutno je na liječenju u Rijeci (Arhiva)
Mlada pulska košarkašica Sara Bećirović trenutno je na liječenju u Rijeci (Arhiva)

Tijekom ovog vikenda, u subotu 26. i nedjelju 27. studenog, u gradu će se održati niz sportskih manifestacija na kojima će se prikupljati prihod za 14-godišnju Puljanku Saru Bećirović, učenica Osnovne škole Šijana. Sara je i sama sportašica, perspektivna košarkašica, koja je oboljela od teške bolesti, karcinoma limfnih žlijezda i trenutno je u Rijeci na kemoterapiji. Iako su prognoze za njeno izlječenje dobre, obitelj treba pomoć jer su liječenje i oporavak vrlo skupi.

Humanitarno i na Drozini

Zato su se njeni prijatelji, profesori, učenici, sportaši i drugi sugrađani spremno odazvali pozivu da sudjeluju u raznim akcijama pod nazivom "Trica za Saru" i na taj način pomognu u prikupljanju toliko potrebnih sredstava. Tako će sutra od 9 do 13 sati u dvorani OŠ Stoja biti održan turnir u mini basketu na kojem će nastupiti 12 ekipa mini košarke s područja cijele Istre. Turnir će biti organiziran u četiri grupe te će se razigravati po skupinama, a nakon toga će se razigravati za plasman od prvog do dvanaestog mjesta. Osim košarkaških klubova KK Stoja, KK Pula 1981, ŽKK Črnja Tours, organizaciji će se priključiti i Košarkaški savez Istarske županije. Kotizacija za ekipe je deset kuna po djetetu. Svi posjetitelji koji će biti u mogućnosti financijski pomoći moći će to napraviti u donacijske kutije na ulazu u dvoranu i na samom parketu dvorane.

Isti dan, ali s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" održava se nogometna utakmica između "Istre 1961" i Splita, a pola prikupljenog prihoda od ulaznica ide za Saru.

Priredba u Domu sportova

U večernjim satima u subotu i Klub Uljanik organizira humanitarnu matineju s početkom u 19 sati, a prihod od prodaje ulaznica ide također za Saru.

U nedjelju 27. studenog od 9 do 13 sati u Domu sportova "Mate Parlov" održat će se turnir u košarci za predkadete, kadete i juniore te školsko-sportska priredba u kojoj će sudjelovati Art Dance Studio, AB Original, Gazele, Infinity, koturaljkaški klub Uljanik i pulske mažoretkinje. Priredba je zamišljena kao spoj aktivnosti školskih udruga, gradskih plesno-rekreacijskih skupina i sportskih klubova s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za liječenje mlade košarkašice te u svrhu promidžbe i poticanja humanitarnih aktivnosti i bavljenja sportom. Priredba će okupiti većinu pulskih plesno-rekreacijskih grupa te će zajedno s košarkašima i polaznicima škole Šijana i njihovim učiteljima pokušati privući što veći broj ljudi u dvoranu. Kao i na turniru mini basketa, svi posjetitelji koji će htjeti financijski pomoći, moći će to napraviti u donacijske kutije na ulazu u dvoranu i na samom parketu dvorane.

Uplate na račun

Svi zainteresirani koji se žele uključiti u ovu hvalevrijednu akciju, a nisu u mogućnosti sudjelovati u jednoj od planiranih humanitarnih aktivnosti, mogu to učiniti i direktnom uplatom financijskih sredstva na broj računa Sarine majke Tife Bećirović. Račun je otvoren u Raiffeisen banci, IBAN: HR3924840083200798954, s naznakom "za Saru". (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter