Akcija Svi za Vinež je događaj godine na izmaku

Marenda za Badnjak (A. ŠĆULAC)
Marenda za Badnjak (A. ŠĆULAC)

Tradicija blagdanske marende u Labinu nastavila se i ove godine, no prvi put u sklopu manifestacije "Božić u centru". Grad Labin i Udruženje obrtnika - sekcija ugostitelja počastili su sugrađane u centru grada na Zelenicama.

Za zabavno glazbeni dio programa brinula je ekipa Radio Labina iz pokretnog studija na Zelenicama, a voditeljica programa Silvana Fable, obznanila je događaj godine na Labinštini, koji se, također tradicionalno, bira glasovima slušatelja, po kojima je ove godine prvo mjesto pripalo akciji „Svi za Vinež“. Pokretač akcije Davor Šverko izrazio je zadovoljstvo što se stanari opožarene zgrade na Vinežu opet nalaze u svojim domovima. Akcijom je prikupljeno 350 tisuća kuna.

U zabavnom djelu programa koji se emitirao u eteru Radio Labina više od tri sata, publiku su zabavljali Gradski orkestar, Rafael Santaleza mladi labinski kantautor u usponu, Lukas Bašić s prijateljima, Mariom Frankovićem i Petrom Alilovićem, Valter Golja Poštin, Diego Zuliani, te gošća iz Pule, Vesna Nežić Ružić. Organizatori manifestacije bili su Udruženje obrtnika, Grad Labin i Radio Labin.

Najmlađe je darivao Djed Božićnjak, a uživali su i u vožnji vlakićem. Bila je to uvertira pred događaj večeri, koncert Parnog Valjka, kojim sve građane daruje Valamar Riviera. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter