Akcija "Slušaj svoje srce" kroz 19 županija

Akcija je dosad imala veliki odjek
Akcija je dosad imala veliki odjek

Humanitarna udruga ''Naš san njihov osmijeh'' nakon godinu dana stanke ponovno organizira i provodi svoju veliku, odnosno najveću humanitarnu akciju pod nazivom ''Slušaj svoje srce'' i to po prvi puta, na području cijele Republike Hrvatske.

Tone doniranih namirnica

- Nakon što smo 2014. godine prešli 15 županija u 14 dana te donirali tonu namirnica za 168 potrebitih obitelji na putu dugom preko 4.000 kilometara te 2015. godine prešli 15 županija u 29 dana te donirali čak četiri tone namirnica za 368 potrebitih obitelji na putu dugom više od 6.000 kilometara, ove godine akciju planiramo proširiti i na ostale županije. Posjetit ćemo ukupno 19 hrvatskih županija, ne uključujući Istarsku u kojoj djelujemo svakodnevno, poručuju iz ove Udruge.

Kako doznajemo, stotinjak će se volontera kroz 50-ak dana akcije udružiti s istim ciljem - pomoći potrebitim obiteljima donacijama namirnica, higijenskih sredstava i ostalim potrebitim artiklima.

- Svaki mjesec ćemo se uputiti na put kroz dvije do četiri županije i tako do kraja godine. U svakoj će nas županiji dočekati nekoliko volontera koji će sastaviti popis potrebitih obitelji na svom području te ćemo zajedno s nekoliko osobnih automobila prevesti donacije namirnica do njihovih domova, pojašnjava predsjednik udruge Igor Loparić.

Dodaje kako je, osim same donacije, cilj akcije pokazati i moralnu obvezu i dužnost koju osjećaju kao sugrađani prema onima kojima je pomoć potrebna.

Vjetar u leđa volonterima

- Vraćajući se svake godine u njihove domove pokazujemo da nam je stalo i da nisu zaboravljeni, a trenutak sreće kada stupimo na njihov prag upravo je onaj vjetar u leđa koji je i nama volonterima potreban za nastavak humanitarnih aktivnosti nakon svih ovih godina djelovanja, kazao nam je Loparić pozivajući i ovim putem sve građane da se odazovu ovoj velikoj akciji na način da doniraju namirnice unutar svoje županije ili da im jave za obitelji za koje smatraju da im je pomoć potrebna.

Plan putovanja je tijekom ovog mjeseca, od 17. do 19. veljače, proći Primorsko-goransku i Karlovačku županiju, od 10. do 12. ožujka Zagrebačku županiju, a od 24. do 26. ožujka Krapinsko-zagorsku županiju. U travnju će se posjetiti Međimurska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija, a u svibnju Varaždinska i Koprivničko-križevačka županija. U lipnju će volonteri boraviti u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj te Virovitičko-podravskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Nakon ljetne pauze u rujnu odlaze u Sisačko-moslavačku i Ličko-senjsku županiju, u listopadu u Zadarsku te Šibensko-kninsku županiju. Zadnje su na redu, u studenom Splitsko-dalmatinska te od 24. do 26. studenog Dubrovačko-neretvanska županija.

Donacije se primaju u Koparskoj 52

Donacije namirnica moguće je donijeti u skladište udruge u Puli na adresi Koparska 52 i to svaki utorak i četvrtak od 17 do 19 sati, dok će punktovi za ostale županije biti naknadno određeni te javljeni putem medija. Sve dodatne informacije o tome kako pomoći akciju mogu se doznati na broju mobitela 099/308 3750 ili putem službenog facebook profila udruge "Naš San Njihov Osmijeh". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter