Akcija Šetač: Uhićeno 50-ak dilera u regiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane.

Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba. Izvršene su i pretrage kuća i drugih prostora, čije su vlasnike duže vrijeme pratili USKOK i policija.

Osim u Hrvatskoj akciju kodnog imena Šetač koordinirano provode policije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a navodno su obuhvaćene Albanija i Makedonija. Navodno je u svim zemljama, uključujući i Hrvatsku, ukupno uhićeno 50-ak osoba.

Neslužbeno se doznaje da je u cijeloj akciji na području regije zaplijenjeno više od 350 kilograma tzv. skunka, genetski modificiranog tipa marihuane, a osim toga, navodno je zaplijenjeno i oko pola kilograma heroina i veća količina oružja.

Riječ je o zemljama na tzv. Balkanskoj ruti kojom se krijumčare razne vrste opijata.

U Crnoj Gori je tijekom petka ujutro uhićeno 10 osoba, javili su podgorički mediji. Akcija je provedena u Ulcinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i na Cetinju, kada su pripadnici specijalnih policijskih postrojbi u isto vrijeme upali na više lokacija u ovim gradovima.

U četvrtak je u Bosni i Hercegovini uhićeno sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Osumnjičeni su uhićeni na području Zenice, Busovače i Šipova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter