Akcija Rojc!: Tri dana radionica, predstava i koncerata

Predstavljanje programa Akcija Rojc! (Snimio B. VINCEK)
Predstavljanje programa Akcija Rojc! (Snimio B. VINCEK)

U sklopu šeste Akcije Rojc! od 17. do 19. prosinca predstavit će se 37 udruga koje djeluju u društvenom centru Rojc. Za trodnevnog programa udruge će se na kreativan i zabavan način predstaviti javnosti, najavila je na konferenciji za novinare Irena Boljunčić.

- U Rojcu će se plesati, pjevati, svirati, modelirati, glumiti, žonglirati, educirati, rekreirati, a ponajviše zabavljati kroz otvorena vrata udruga, ali i zasebne programe koji će se održavati u Dnevnom boravku, Studentskom multimedijalnom centru, hodnicima i ulazu Rojca.

Konceptom ovogodišnje manifestacije želimo postići veću vidljivost svih aktivnosti koje se provode u Rojcu i omogućiti građanima bolji uvid u raznoliki spektar udruga, šarolikost i svu kreativnost Rojca. Želja nam je da u ova tri dana Rojc posjeti velik broj građana koji će "šetajući" kasarnom upoznati programe i aktivnosti, razgledati prostorije udruga te besplatno sudjelovati u raznim programima koji će se održavati u popodnevnim i večernjim satima, rekla je Boljunčić te podsjetila da je akcija pokrenuta prije pet godina kao revolt udruga na namjeru Grada da uvede naplatu parkiranja u krugu Rojca.

Branko Sušac, voditelj kazališta Dr. Inat u subotu u 21 sat u prostorijama ovog kazališta najavio je performans Šegrtov san u kojem sudjeluju Vedran Štimac i glumci Inata. Toni Flego i Marko Kalčić iz udruge Metamedia u petak u 22 sata u Multimedijalnom studentskom centru najavili su promotivni koncert u povodu izdavanja CD-a Remiks identiteta.

Dunja Micko iz Zelene Istre govorila je o Zelenom programu posvećenom održivoj, odnosno zdravoj i sigurnoj hrani, u sklopu kojeg će Dorijan Siljan u četvrtak u 18 sati Dnevnom boravku održati predavanje o alternativnom načinu distribucije ekološke hrane. U petak u 19 sati na istom mjestu Bruno Motika predstavit će priručnik "Briga o tlu". Iste večeri u 20.30 sati u Boravku se otvara izložba fotografija "Hrana kakvu želimo", uz nastup DJ-a Teddyja Leeja. Svoja vrata otvara i Suncokret, kazala je Suzana Fraberger te pozvala roditelje i djecu da se uključe u radionice ove udruge.

U prostorijama udruga održavat će se različite radionice (fotografska, likovna, sitotiskarska, keramičarska, radionica šivanja i tkanja), a građani će moći sudjelovati i u treninzima različitih sportskih društava. U četvrtak u 20 sati u Dnevnom boravku udruga Figaro održat će koncert violina, a pola sata kasnije udruga Roma Istre predstavit će romske običaje i ples. Iste večeri u 21 sat Nacionalna zajednica Bošnjaka IŽ-a priređuje koncert sevdalinki Jasmine Makota.

U prizemlju će biti postavljen improvizirani studio Radija Rojc, pa će posjetitelji u tri dana moći poslušati program ovog medija u povojima. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter