Akcija Rojc: Gomila sadržaja za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve gradane, roditelje i djecu predstavnici Saveza udruga Rojca pozvali su da se ove nedjelje od 10 do 14 sati pridruže kreativnoj, energicnoj i zabavnoj cetverosatnoj okupaciji javnog prostora - velikog platoa ispred Rojca, uz nezaobilaznu porciju maneštre iz velikog kazana po simbolicnoj cijeni od niti deset kuna.

Treca je to po redu "Akcija Rojc"; svoje ce programe predstaviti brojne udruge iz Rojca, a posjetitelje ocekuju bogat glazbeno-kulturni program, performansi, instalacije, akusticne svirke, plesnjak za penzice, DJ-evi, radionice za djecu, breakdanceri pulskog kluba AB Original, plesaci, street basketball i drugi sadržaji!

Vec tradicionalno, održat ce se i Proljetni buvljak - savršeno mjesto i prilika da se zamijeni, pokloni ili proda ono što ne koristite ili da se nabavi nešto što nedostaje vašoj savršenoj modnoj kombinaciji.U 12 sati s pulskim džezistima nastupa ugledni ruski saksofonist Oleg Kyrejev s jazz kvartetom Puhackog orkestra grada Pule, a u 13 slijedi akusticni nastup Gabi i Marijana iz Nole.

Ove ce godine, u suradnji s prometnom policijom, biti organizirana i biciklijada za djecu - poligon s cunjevima i pravim semaforom (djeca neka obavezno ponesu kacige), zatim izložba djecjih radova, servisiranje djecjih bicikala. Tu ce biti i sportski vrtic "Pcelica" s rekvizitima i spravama za vježbanje, likovna radionica za djecu udruge "More", igre za djecu, izvidacke vještine.

U Dnevnom boravku u prizemlju Rojca (desno) udruga Zoom projicirat ce svoj novi film ZAvolontiraj. Inace, cijela se nedjeljna "Akcija Rojc" provodi na volonterskoj osnovi. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter