Akcija prometne policije treba pomoci gradanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nitko nije ocekivao da ce policija lijepiti kazne na automobile, primjerice, na Verudi Porat, Kaštanjeru, Stoji i slicnim lokacijama izvan užeg centra Pule, rekao je gradonacelnik Boris Miletic na izvanrednoj konferenciji za novinare u nedjelju te je takve akcije ocijenio krajnje neprimjerenima.

"Smatram da ovakve akcije nemaju smisla i apeliram na policiju da preispita postupanje prometne policije i razmotri kazne koje je izdala te gradane da iskoriste svoje pravo na prigovore",  rekao je, izmedu ostalog, Miletic.

Jucer nam je pojasnio da je njegova namjera bila da se ne kažnjavaju gradani koji žive u niskofrekventnim ulicama, te da je i sam za više reda i prometne kulture.

- I ja sam dao naputak Pulaparkingu i prometnim redarima da kazne budu samo zadnja mjera. Mislim da ipak treba malo fleksibilnosti, ljudskosti i razumijevanja, pogotovo s obzirom na radove, i treba razlikovati onoga koji smeta prometu, od onih koji ne smetaju. Pritom ne mislim diskreditirati centar u odnosu na periferiju, rekao je gradonacelnik Miletic.

Reakcija javnosti, ocekivano, nije izostala. Tako je na portalima i na gradonacelnikovom Facebook profilu osvanuo niz vrlo razlicitih i podijeljenih mišljenja.

Komentar smo zatražili i od prozvanih u PU istarskoj.

- Kao nacelnik Policijske uprave istarske podržavam gradonacelnika i vjerujem da je ovaj istup bio u svrhu brige za gradane, razumijevanja njihovih potreba i želje da im pomogne. Žao mi je ako se u javnosti stvorila percepcija da je represija usmjerena na gradane. Represija se trebala primjenjivati samo kod grubog kršenja zakona, kod upornih prekršitelja i onih koji su parkirali primjerice u Rakovcevoj ili kod kladionica, fast foodova, kafica jer su ljudi dosta komotni, ali se to nikako nije odnosilo na stambena ili na podrucja kod vrtica i škola, dodao je.

- To nije bila smišljena akcija protiv gradana, vec za pomoc gradanima pa cu i osobno provjeriti je li bilo postupanja suprotnih tome, rekao je nacelnik Blaškovic. (Sandra ZRINIC TERLEVIC; snimio Neven LAZAREVIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter