Akcija "Kupujmo u Puli" oživila grad

Traži se željeni komad odjeće, ali i pristupačna cijena
Traži se željeni komad odjeće, ali i pristupačna cijena

Subotnji shopping po nešto sniženim cijenama u 57 trgovina u Puli zasigurno je postigao jedan efekt, oživio je grad. Dio je to akcije "Kupujmo u Puli" u organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice Pule, Udruženja obrtnika Pule i pulske podružnice Hrvatske gospodarske komore u sklopu koje su se građanima nudili popusti od 15 do 50 posto u centru grada.

Koliko su popusti bili primamljivi ili ne mišljenja su bila podijeljena. Dio kupaca ostao je razočaran činjenicom da su cijene bile snižene u prosjeku samo oko 20 posto dok je dio peglao kartice i odlučio pošto poto iskoristiti bilo kakav popust.

U jednom od dućana, primjerice, popust je na jedan artikl bio pet posto, na dva deset, a na tri 15 posto. Djelatnik dućana rekao nam je da podržava akciju, ali da se ona ne treba prečesto održavati jer se kupci, poučen iskustvom Rijeke gdje se akcije često održavaju, zasite.

U nekim trgovinama jasno je bio naznačen popust dok je u većini trebalo informaciju zatražiti na kasi. Zadovoljna kupovinom bila je mlada Puljanka koja nam je rekla da je ciljano tražila jaknu i pronašla ju sniženu za 300 kuna.

Razgledavao je i kupovao i muški dio populacije koji je bio u svojim komentarima i nešto kritičniji od žena. Tako nam je jedan gospodin rekao da je ljetos u akciji " Late night shopping" u jednom dućanu popust bio tih krajnjih 50 posto dok je ovu subotu to bilo samo deset posto.

- Možda su veći popusti na nekim prastarim kolekcijama, nisam došao ciljano u grad zbog shoppinga, ali sam svratio u trgovinu gdje ponekad nešto kupim. Kupio sam kaiš, snižen deset posto. Ljude je vjerojatno privukla ona brojka od 50 posto, ali nažalost ispalo je navlakuša, ali barem je grad oživio. U Italiji možeš dobru robu kupiti, a da je snižena 30 i više posto, rekao nam je drugi gospodin.

Uspjeli smo pronaći i jednu trgovinu koja je stvarno nudila popust od 50 posto, a na pitanje kako to da su se odlučili za taj maksimum, trgovkinja odgovara da su i inače imali takve popuste na neku robu. U drugoj trgovini popust na sve artikle bio je 20 posto, a samo na određene 50 posto. (T. GRBIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter