Akcija i interakcija na pulskim usponima


Sedamnaesto, trodnevno izdanje festivala Media Mediterranea - Urban multimedia festivala u organizaciji udruge Metamedij otvoreno je preksinoć u galeriji Makina i na dva pulska uspona, Konzula Istranina i Pavla Đakona, a tema je "Ne/vidljiva Pula".

U Makini su se vizualno-zvukovnim performansom predstavili slovenski projekt Izland i Jesusonecstasy. Kombinacija je to kemijskih eksperimenata, eksperimentalnog filma i animacije, mehaničkih naprava i elektroničke glazbe. Samo par metara dalje, u podnožju uspona Konzula Istranina predstavljen je interaktivni projekt "Vi ste ovdje… negdje drugdje" Matthieua Tercieuxa. U ovoj interaktivnoj mapi i projekcijama na zidu i podu posebno su uživala djeca, a sadržaj animacija je rezultat radionica u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom - Dječjom knjižnicom, udrugom Piccoli Terremoti i AB Original. Malo dalje i malo više svoj dio uspona su zauzeli DJ-evi i VJ-evi koji su se pobrinuli za glazbu i video performans a to su PulaP Reggae Station, Team Hazzard (Arboretum), DJ Marino i VJ Zeko.

U usponu Pavla Đakona koji se spaja na Konzula Istranina posjetitelji su mogli biti dio dvije interaktivne instalacije. Za jednu se opet pobrinuo Matthieu Tercieux i nazvao je "Lum.e" a posjetitelji su mogli stati ispred projektora koji bi na zid projicirao njihove obojane sjene koje bi se po zidu pomicale kako bi se pomicala osoba uhvaćena u projicirani snop. Pamela Moscarda, Lean Radolović, Things.is i Metamedij iskoristili su prostor na ulazu u tunel Zerostrasse gdje je predstavljen projekt "Grad priča". Na malom stolu nalazi se nekoliko čaša i dovoljno je staviti odnosno umočiti prst u jednu od njih i poslušati neku priču iz povijesti Pule.

Uz sve ovo, na ova dva uspona bile su na par mjesta izvješene i razglednice Pule koje su nastale kao rezultat fotonatječaja i koje se mogu uzeti besplatno. Na fotografijama se nalazi Pula kakvom je vide njeni stanovnici i detalji grada koji su vezani za uspomene i osjećaje autora. (Mladen RADIĆ, Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter