"Akcenti vremena" Emila Knapića u Londonu

Emil Knapić sa svojim skulpturama na jednoj od ranijih izložbi (Arhiva)
Emil Knapić sa svojim skulpturama na jednoj od ranijih izložbi (Arhiva)

Porečki kipar i likovni umjetnik Emil Knapić jedan je od šesnaest umjetnika i jedni hrvatski predstavnik čija su djela predstavljena na izložbi Art Without Borders (Umjetnost bez granica) koja se do 11. travnja održava u 12 Star Gallery u Europskom domu u središtu Londona.

Na izložbi se prikazuju djela umjetnika iz međunarodnog umjetničkog društva Syrlin sa sjedištem u Stuttgartu koje ima 230 članova u Europi i izvan nje. Društvo predstavlja umjetnike koji proizvode sve oblike likovne umjetnosti i svake su godine uključeni u brojne prestižne izložbe i programe razmjene međunarodnih umjetnika. Ova je londonska izložba ujedno prva izložba Syrlin umjetnika u Velikoj Britaniji, a predstavljena su djela koja slave kreativnost i kulturnu raznolikost kao zaštitni znak Europske unije. Izložba uključuje odabrana djela suvremene umjetnosti, kao što su kolaž, emballage, skulpture i objekt umjetnosti, kao i FotoArt i digitalne umjetnosti.

Važan je i prostor u kojem se izložba održava, Europski dom sjedište je informacijskog ureda EU-a i predstavništvo Europske komisije, mjesto za kulturne, obrazovne i političke razmjene.

Knapić je član Syrlina i lani se predstavio na njihovoj izložbi u povodu ulaska Hrvatske u EU u porečkoj Istarskoj sabornici. Njegova skulptura iz ciklusa "Akcenti vremena", kojom se predstavlja u Londonu, prije tri mjeseca izložena je na izložbi Syrlina u Stuttgartu gdje je osvojila nagradu publike. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter