Airbus Malaysie Airlinesa prinudno sletio u Australiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Airbus Malaysie Airlinesa u petak je prinudno sletio u Melbourne pošto se na kontrolnoj ploči oglasio alarm o požaru na motoru, priopćile su australske vlast. Zrakoplov na letu MH148 malezijske aviokompanije poletio je iz Melbournea u 14.16 sati (6.16 sati po srednjoeuropskome vremenu) sa 300 putnika i članova posade u Kuala Lumpur. No ubrzo je morao prinudno sletjeti u australsku zračnu luku, rekla je glasnogovornica zračne luke za AFP.

"Zrakoplov je bez poteškoća sletio nešto prije 15.00 sati". Aviokompanija je rekla da su letjelicu, Airbus 330 pregledali "inženjeri Malaysie Airlinesa i osoblje na tlu". "Prve provjere nisu pokazale tragove vanjskog požara i provjera se nastavlja", dodaje Malaysia Airlines u priopćenju.

Australski ured za sigurnost prometa koji vodi potragu za zrakoplovom Malaysie Airlinesa na letu MH370 koji je nestao u ožujku 2014. izvijestio je da su sustavi za uzbunjivanje u letjelici "signalizirali požar motora". No "pregledom" odmah nakon slijetanja "nisu uočeni tragovi požara", rekao je glasnogovornik ureda. Australske službe zračne kontrole navode da je zrakoplov "ispustio gorivo" prije prinudnog slijetanja.

Letjelica je prethodno kružila iznad Melbournea, piše mrežna stranica flightradar24 koja u stvarnom vremenu izvještava o zračnom prometu u svijetu. Glavni direktor aviokompanije rekao je nedavno da je ona "zapravo u stečaju" pošto su joj se dogodile dvije teške zrakoplovne nesreće i veliki gubitci.

Kompanija je odlučila otpustiti 6000 od 20.000 zaposlenika. 8. ožujka 2014. Boeing 777-200 je nestao odmah nakon polijetanja iz Kuale Lumpura sa 239 putnika i članova posade i ta zagonetka još nije rasvijetljena. 17. srpnja iste godine još jedan Boeing (let MH17) srušen je raketom iznad Ukrajine dok je nadlijetao teritorij pod kontrolom proruskih separatista, pri čemu je poginulo 298 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter